Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carlos Strandberg fick både jubla och deppa som målskytt och skadad i 4–0-segern mot Sirius. Här firar Malmö FF-anfallaren sitt 2–0-mål.

Malmö FF förstörde Siriuskaptenens avsked

Siriuskaptenen Niklas Busch Thor önskade sig en seger i "avskedspresent" i sin sista match hemma på Studenternas IP. Det fick han inte. Sirius förlorade mot Malmö (0–4) och blev nollade för åttonde gången i år.

- Inte så kul. Det känns jättekonstigt att förlora en match, gå och tacka fansen och trots förlusten få ett så här varmt hejdå. Det kommer att bli tufft utan dem, säger Siriuskaptenen med värme i rösten.

Och visst vibrerade Studenternas IP av värme –  trots den isande kalla vinden, de fyra baklängesmålen och motlutet i spelet rakt igenom matchen – när lagets förgrundsfigur och lagkamraterna Ante Björkebaum och Ante Eriksson tackades av för sin tid i klubben med varsin flaska kir och allsång tillsammans med klacken Västra sidan.

- Det är så otroligt mycket kärlek och har varit det hela tiden. Vi har en fin relation, den kommer man att sakna även om jag förhoppningsvis kommer att vara här (på publikplats) framöver.

Du avslutade med Siriussången och ledde den själv?

- Jomen den har varit med oss ända sedan jag kom hit. Så den betyder väldigt mycket.

Tonåringar tog chansen

Matchen? Den var inte så mycket att orda om.

Ett skadedrabbat Sirius slet och rev i blåsten men hade inte mycket att sätta emot Malmö som passade på att ge talangerna Bonke Innocent och Mattias Svanberg speltid från start.

18-åringen Svanberg låg bakom de två första målen med fina framspelningar.

Mot slutet fick 17-åringe Pavel Vagic göra allsvensk debut och fanns med i förarbetet till Jo Inge Bergets magnifika 4–0-mål.

- Vi ser ut som det lag som vi vill vara och spelar som vi vill spela trots många yngre och nya spelare, det är positivt, säger Malmötränaren Magnus Pehrsson.

- Man ska vara väldigt, väldigt bra om man ska vara tonåring och ta en plats i en startelva hos oss men nästa år kommer vi att ha fler lärlingar än vi haft i år och en lite smalare A-trupp. Då måste vi tro på dem och ge dem chanser när det kommer tillfällen. Kul att vi kunde göra det redan nu.

"Har varit grymt"

För Sirius återstår en bortamatch mot AFC Eskilstuna och en hel del jobb för att hitta tillbaka till det fina vinstgivande spel som man inledde säsongen med och som höll Uppsalalaget uppe på topp fem i 21 omgångar innan man började rada upp förluster.

- Luften gick ur oss. Det var svårt att hitta tillbaka till energin som vi hade i våras. Varför vet jag inte, konstaterar Nicklas Busch Thor.

TT: Vad tar du förutom avancemanget till allsvenskan med dig som bästa minne?

- Att vi var och ändå är det bästa Sirius har varit på väldigt, väldigt länge. Att Sirius nu har ett lag i allsvenskan. Och att Uppsalapubliken slutit upp. Det har varit grymt.