Malmö gjorde jobbet mot Drita

För ett år sedan borta mot makedonska Vardar föll man i fällan. Årets första balkanbesök var även det hårdhänt – men desto mer lätthanterligt. Malmö FF är på god väg mot nästa steg i Champions League-kvalet efter 3–0 borta mot Drita i Kosovo.

|

Drita från Kosovo på bortaplan.

När Malmö FF inledde kvalspelet till Champions League så var det mot ett motstånd där allt annat än en seger vore ett fiasko.

När man väl lämnade Kosovo kunde man dock göra det med en god känsla, och en stabil 3–0-seger inför returen nästa vecka.

Även om det var ett motstånd som inte lade några som helst fingrar emellan i närkamperna och som var snabba i omställningarna så var det också ett motstånd som såg precis ut som det som, från Malmöhåll åtminstone, förväntades.

En språngbräda mot en klart tuffare uppgift i nästa kvalsteg.

När Carlos Strandberg utnyttjade ett helt stillastående Dritaförsvar och nickade dit Sören Rieks inspel till 1–0 efter 13 minuter så fick MFF starten de behövde och väntade sig få.

När Marcus Rosenberg osjälviskt och vackert spelade fram Arnor Traustason till dennes 2–0 i slutet av den första halvleken fick de också avståndet de behövde och väntade sig få.

Och i den 82:a minuten punkterade Marcus Rosenberg matchen när han dundrade in 3–0. Även det ganska väntat.

Mer än så behövdes inte för nye tränaren Uwe Rösler och hans manskap, som därmed har en fot och lite mer därtill inne i nästa kvalomgång, där det sedan tidigare står klart att man ställs mot rumänska Cluj.