Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg hoppades på en lätt grupp.

Malmö undvek jättarna: "Gruppen ser rolig ut"

Malmö FF slipper de största fotbollsjättarna i Europa Leagues gruppspel. Skåningarna lottades in i en grupp med turkiska Besiktas, belgiska Genk och norska Sarpsborg 08.

Mindre än ett dygn efter att MFF avancerat till Europa League via 2–0-segern borta mot danska Midtjylland (4–2 sammanlagt) var det dags för Skånelaget att lottas in i Europa Leagues gruppspel. Efter avancemanget i torsdagens playoffmöte önskade sig Markus Rosenberg en så lätt grupp som möjligt.

Fotbollsgudarna hörde hans ord – delvis i alla fall. Malmö slapp jättar som Chelsea, Arsenal och Sevilla och ser ut att ha den sportsliga möjlighet att gå vidare som efterfrågades. Däremot har inte Malmö något favoritskap på sig i grupp I där Besiktas, Genk och Sarpsborg 08 ingår.

Tror på avancemang

- Den känns rolig, tuff, men det är många bra lag i Europa League i år. En bra blandning som man känner stor chans att gå vidare ifrån. Bra lag, bra resor. Nej, jag tycker den ser rolig ut, säger Markus Rosenberg till TT.

Besiktas slutade på fjärde plats i den turkiska ligan i fjol, och har spelare som de portugisiska landslagsmännen Pepe och Ricardo Quaresma samt den kroatiske VM-silvermedaljören Domagoj Vida. Genk nådde kvartsfinal i Europa League så sent som 2017, då de förlorade mot Celta Vigo.

Kan ge 60 miljoner

Sarpsborg 08 gör sitt första framträdande någonsin i Europa. Klubben bildades så sent som 2008 och tre säsonger senare gick laget upp till norska högstaligan för första gången.

TT: Vad har du för koll på motståndet?

- Inte så mycket. Besiktas vet man är en storklubb i Turkiet, med fantastiska fans. Exakt hur bra de är just nu vet man inte. Genks resultat mot Bröndby (vinst 5–2 och 4–2) visar vilken kvalité de håller. Sedan har jag inte så bra koll på det norska laget, säger Rosenberg.

TT: Någon match ni eller du ser fram emot lite extra?

- Nej, alla tre. Det är fantastiska matcher. Ser fram emot att fortsätta Europaresan, säger han.

Gruppspelet säkrar en hel del pengar till Malmö, men ger inte ett lika stort miljonregn som Champions League skulle ha gjort. Avancemanget lär ge Malmö FF runt 55–60 miljoner kronor i kassan. Dessutom tillkommer publikintäkter och eventuella miljoner som klubben kan spela in via framgångsrika resultat i turneringen.

Matcherna i Europa League spelas 20 september, 4 oktober, 25 oktober, 8 november, 29 november och 13 december.