Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Berg (i mitten) firar sitt mål i Al Ains skrällseger på straffar mot River Plate i klubblags-VM.

Marcus Bergs Al Ain i VM-final

Marcus Bergs Al Ain är sensationellt vidare till final i klubblags-VM efter att ha besegrat sydamerikanska mästaren River Plate i semifinal på straffar.

Efter att ha startat de två första matcherna på bänken på grund av en förkylning så fick landslagsanfallaren Marcus Berg chansen från start i semifinalen.

Han tackade för förtroendet bara ett par minuter in i matchen.

I en tilltrasslad hörnvariant så stod svensken vid den första stolpen och skarvade bollen, något turligt, mellan benen på Franco Armani i Rivermålet och vidare in över mållinjen.

- Jag var på bollen med axeln eller ryggen. Ibland räcker det med små touchar, säger Berg till SVT.

Borrade sig tillbaka

Argentinarna skulle dock bokstavligt borra sig tillbaka in i matchen efter den chockstarten.

Santos Borre både kvitterade och gav sitt River ledningen innan kvarten av matchen var spelad, men en kvittering till 2–2 från Al Ain-brassen Caio skickade matchen till en förlängning.

En mållös sådan som Marcus Berg, utbytt i 75:e minuten, fick beskåda från bänken.

Det var också därifrån han fick beskåda den nervkittlande, efterföljande, straffläggningen.

Kan få möta Madrid

Där var det Al Ain som hade nerverna i styr och satte alla sina fem straffar. River satte sina första fyra, innan förre Valencia-spelaren Enzo Perez straff räddades av Khalid Esa i emiratmålet.

- Jag tycker att vi är minst lika bra som dem resten av matchen. Vi vinner välförtjänt och vi ska inte be om ursäkt för att vi är i final, säger Marcus Berg.

I finalen kommer Al Ain, som kvalificerade sig till turneringen i egenskap av att vara från arrangörslandet, ställas mot antingen spanska Real Madrid eller japanska Kashima Antlers.