Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Ericsson inför Indycardebuten, som slutade med att han tvingades bryta.

Marcus Ericsson tvingades bryta i debuten

Den förre formel 1-svensken Marcus Ericsson fick inte den start han ville på sin Indycarkarriär. Efter att ha visat upp en fin körning tvingades han bryta loppet under det 56:e varvet.

Ericsson var väldigt besviken på lördagens kval. Misslyckandet gjorde att han fick starta från 18:e plats. Början av söndagens race blev inte heller någon succé och Ericsson tappade tre placeringar snabbt.

Men sedan vände det.

Ericsson körde snabbt, avancerade uppåt i fältet samtidigt som fyra förare tvingades avbryta tidigt. Ett tag hade han klivit upp tio placeringar till åttonde plats.

Fick larm

Högre upp än så kom han däremot inte. Under det 56:e varvet tvingades nämligen Ericsson bryta loppet. Han fick larm om att vattentemperaturen var för hög och därmed var racet över hans del.

- De visste inte varför och då är det en fara för motorn helt enkelt och då var vi tvungna att gå in i depån och avbryta, säger Ericsson till TT.

- Jag märkte inte av det alls. De ropade från depån att vi var tvungna att avbryta. Jättetråkigt. Upp till den punkten var det ett grymt race för min del.

"Lärt mig mycket"

Ett tråkigt slut på en annars bra dag för Ericsson. Han var nöjd med sin körning och kände att han mycket väl hade kunnat fajtas ännu mer.

- När alla depåstopp hade fallit på plats hade jag varit åtta. Att gå från artonde till åtta är grymt och jag tror att det hade funnits mer att hämta.

TT: Känns det som en positiv debuthelg?

- Jag är väldigt besviken på gårdagen men det var skönt att studsa tillbaka med en riktigt stark prestation i dag. Det var riktigt bra omkörningar, bra strategi och inga misstag. Surt att bryta men vi tar med oss mycket positivt och jag har lärt mig mycket under helgens gång, säger han.

Ericssons slutresultat blev en 20:e plats och får därmed tio poäng i sammandraget.