Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Henrik von Eckermann avstår att hoppa VM-finalen med Mary Lou.

Mary Lou sparas till kommande uppgifter

Världscupen är inte långt borta och i december är det stora målet Top 10-finalen i Genève. Därför avstår Henrik von Eckermann och Mary Lou VM-finalen.

Med nollrundan i lagfinalen säkrade von Eckermann en plats i söndagens första finalomgång, men han bestämde sig tidigt för att stryka sig.

Mary Lou har gått fyra rundor på tre dagar. Men det är inte den krävande värmen eller svårighetsgraden på banorna som låg till grund för von Eckermanns beslut. Han vill helt enkelt spara hästen och inte riskera en skada inför den långa hemresan i nästa vecka.

Viktiga tävlingar väntar framöver – och med 11,20 fel är möjligheterna ytterst små att han hoppar om medaljerna i Mill Spring.

- Den risken som finns står inte i proportion till den möjlighet som finns. Jag har en häst som är fantastisk inomhus och den säsongen börjar snart. Vi har en världscupfinal i Göteborg som jag verkligen vill vara med i.

- Min magkänsla säger att det är rätt beslut att inte hoppa. Alla vet hur svårt det är att hitta en sån här häst och jag vill matcha henne efter vad jag känner är det bästa. Hästen gjorde sitt yttersta i lagfinalen och därför känns det som det bästa beslutet att inte hoppa finalen, säger han.