Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Julia Engström. Arkivbild.

"Maskinen" Engström bäst i ungdomsligan

Yngst var bäst i den svenska tonårsligan i British Open. Julia "maskinen" Engström radade upp 18 par på första rundan.

Amatörerna Linn Grant, 19 år, och Frida Kinhult, 18, imponerade stort när de kvalade in till majortävlingen i Lytham St Annes.

När det blev allvar var det proffsrookien Julia Engström, 17, som gjorde glädjeskutt och hade puss- och kramkalas efter rundan.

Engström trotsade regeln om att unga spelare är ojämna och var rena maskinen på den utmanande banan. Hon tappade inte en enda slag på hela dagen.

- Jag är väldigt nöjd. Det gäller att hålla i bollen på den här banan. Jag brukar slå väldigt mycket mot flaggor men nu slog jag mig lite längre ifrån. Jag fick lite längre birdieputtar men ville spela säkrare. Och när jag missade räddade jag upp det. Det var skönt, säger hon.

Inne i spelet

Engström var så uppslukad av spelet att hon inte tänkte på att regnet övergick i stekande sol. Därför gjorde hon även sitt 18:e och sista par klädd i överdragsbyxor och en värmande väst.

- Jag var så inne i det. Jag tänkte inte på att det var varmt, jag bara spelade. När jag väl hade satt min putt och kopplade av lite kom det: "oj, det är såå varmt". Då åkte det av direkt.

Sedan väntade välförtjänta gratulationer från mamman och caddien Jeanette och från pojkvännen Anton.

- Inför sista ville jag verkligen bli bogey-fri. Jag är väldigt nöjd, säger Engström.

"Allt var dåligt"

Frida Kinhult noterade fyra över par och var inte nöjd med någonting.

- Allt var dåligt. Jag fick en lite tung start och kom inte riktigt igång. Det var dåligt från tee, från fairway, från ruff, mycket bunkrar och dålig puttning, sammanfattar hon sin majordebut.

Linn Grant var två slag sämre än amatörkollegan, på sex över par.

- Jag känner att jag spelade bättre än vad scoren visar. Jag slog inga riktigt dåliga slag, det var bara dåliga lägen. Man hamnar i någon bunker och så får man bara ta det för vad det är, säger 19-åringen.