Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby jublar efter 2–0-målet mot Örebro. Han och hans juniorkedja levererade för hemmalaget på Hovet.
Djurgårdens Axel Jonsson-Fjällby jublar efter 2–0-målet mot Örebro. Han och hans juniorkedja levererade för hemmalaget på Hovet.

Matchvinnaren blundade och sköt

Han blundade och sköt – sedan var måltorkan över för vindsnabbe Djurgårdsjunioren Axel Jonsson-Fjällby, 19. Med sitt första SHL-mål i karriären blev han matchvinnare i toppmötet mot Örebro, seger 2–1.

ANNONS
|

Jonsson-Fjällby har flugit fram i SHL under hösten, men en sak har stoppat honom från de stora rubrikerna.

Målen.

När det äntligen kom, i hans tolfte match för säsongen och 36:e i SHL totalt, var det en lättnad.

- Det har blivit lite av ett spöke, det har mest varit mentalt. Jag har börjat tänka för mycket när jag har fått lägen. Så jag fick ett tips av (Andreas) Engqvist att blunda när jag får läge. Det var lite så jag gjorde nu. Bara ta i och skjuta, sade han.

ANNONS

Snyggt var det också. Axel Jonsson-Fjällby prickade högra krysset bakom Örebromålvakten Eero Kilpeläinen när han sköt 2–0 efter två minuter av den tredje perioden.

Juniorerna matchvinnare

Det var juniorkedjan som vann matchen åt Djurgården. De spelade med hög fart och skapade lägen varje gång de var inne på isen.

- De kommer till rinken med ett leende varje dag och vill vara med och bidra där ute. De har verkligen förtjänat sin speltid, sade assisterande tränaren Mikael "Musse" Håkanson.

Marcus Davidsson, 18, sköt 1–0 efter 13.52 av den andra perioden. Precis som Axel Jonsson-Fjällby prickade han högra krysset. Det var Marcus Davidssons första mål för säsongen.

Marcus storebror Jonathan Davidsson, 20, spelade fram till båda målen.

Siktar på JVM

Både Axel Jonsson-Fjällby och Marcus Davidsson är aktuella för junior-VM i Buffalo runt nyår. Jonsson-Fjällby blev i måndags uttagen till genrepsturneringen i Ryssland i november, däremot kom inte Marcus med.

- Man blir stolt, det är jättekul att åka med på de där turneringarna och så blev det lite av en boost för självförtroendet. Det kände jag i dag, sade Jonsson-Fjällby som har JVM som ett stort mål.

ANNONS

Han tror också att Marcus till slut kommer att vara med i JVM-truppen.

- Spelar han så här ser jag inget annat alternativ för dem (lagledningen) än att ta med honom, sade han med förbundskaptenen Tomas Montén som adressat.

Djurgården gick upp till tredje plats i tabellen och bytte plats med Örebro som är fyra. Örebrobacken Viktor Ekbom drog på sig ett matchstraff i slutet av första perioden sedan han satt klubban mot ansiktet på en framstormande Patrik Lundh.

Djurgården var klart bättre, men Örebro pressade Djurgården ända in i slutet sedan Marcus Weinstock reducerat med drygt fyra minuter kvar.

TT
ANNONS