Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

IFK Norrköpings David Moberg Karlsson (nr 11 i mitten) kramas om av Jordan Larsson med flera efter sitt 1–0-mål mot Sirius.

Matchvinnaren: "Bränner hur mycket som helst"

Tredje matchen hemma på Östgötaporten – och säsongens tredje seger. IFK Norrköping hakar på i den allsvenska toppen och är trea. Allt frid och fröjd?

Det var han som gjorde målet, matchens enda, mot Sirius. Men frågar du anfallaren, i vintras med på landslagets vinterturné till Abu Dhabi, borde hans fötter ha presterat mer.

- Det är mycket snack om att jag är i någon superform, men jag bränner ju hur mycket som helst. Jag kan göra många fler mål, men som jag sagt tidigare, skapar jag mycket chanser så kommer målen oavsett vilken form jag är i.

- Just nu så skapar jag mycket, tycker att fotboll är kul och det blir det mål och poäng, säger han.

Managern Jens Gustafsson var självkritisk efter 1–2-förlusten mot Hammarby och möblerade om en hel del i startelvan.

Möblerade om

Trion Simon Skrabb, Daniel Sjölund och Kalle Holmberg bänkades. Filip Dagerstål spelade för första gången för säsongen i trebackslinjen där han ersatte Linus Wahlqvist som tog ett kliv upp till en mittfältskant.

Förändringar betyder inte alltid snara förbättringar. Det tog sin tid innan topptippade Norrköping presterade på den nivå som krävdes för att få hål på ett samlat, kompakt Sirius.

- Vi fick en utskällning i pausen, men jag tycker att vi kom ut till andra halvlek som ett helt annat lag och vinner rättvist.

Jens Gustafsson hade inga invändningar mot den analysen.

- I andra halvlek ser vi ut som vi vill att IFK Norrköping ska se ut i år.

"Anständig insats"

Thomas Lagerlöf, den assisterande Siriustränaren, var också inne på att Norrköping lyfte sig i andra halvlek – och att hans lag inte klarade att stå upp mot trycket från hemmalaget.

- De är bättre än vi är i andra. Vi gör en klart anständig insats, men jag är besviken på början av andra halvlek.

- Där förlorar vi matchen.

Det var då Moberg Karlsson gjorde något han äntligen kunde känna sig riktigt nöjd med. Med ett lågt vänsterskott tätt intill Karim Fegrouchs ena stolpe gick han från vad som kunde ha blivit missarnas match till matchvinnare.

Sirius hade sina lägen innan dess. Omar Eddahri prickade ribbans ovansida med ett distansskott och Philip Haglund fick rejäl snedträff i ett utmärkte läge inne i straffområdet. En någorlunda hygglig stöt på bollen där och Sirius hade satt sig i förarsätet.

Ändrade straffbeslut

Intressant händelse på Östgötaporten med domarna i fokus:

Norrköpings spelare skrek högt för straff i den 23:e minuten. Stefan Johannesson lyssnade, blåste och pekade på elvameterspunkten. Då hörde han kollegan Mathias Klasenius i öronsnäckan. Den assisterande domaren hade en helt annan uppfattning. Klasenius såg direkt från sin position längs långlinjen vad tv-repriserna tydligt visade.

Johan Eiswohld, mittbacken i Sirius, hann få undan vänsterarmen, bollen tog i magtrakten – och ett felbeslut rättades omgående.

Sirius står på fyra poäng efter lika många matcher och nu väntar AIK på Friends arena redan på fredag.

- Det blir inte mycket tuffare än så, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

IFK Norrköping tar sig an Trelleborg hemma på söndag.