Matic sänkte Palace när United vände

Mängder av chanser åt båda håll, tempo, kamp, fem mål och ett ovisst drama in det sista. Crystal Palace och Manchester United gjorde utmärkt reklam för Premier League på Selhurst Park. United vände 0–2 till 3–2 tack vare Nemanja Matics läckra distansskott på tilläggstid.

|

Crystal Palace gick in till mötet med stort poängbehov efter fem raka ligamatcher utan seger och United behövde vinna för att haka på i kampen om andraplatsen.

Sett till hur matchen utvecklade sig var det en av säsongens grymmaste förluster för Palace. Roy Hodgsons gäng hade 2–0 men orkade inte stå emot Uniteds forcering i andra halvlek.

Andros Townsend, framspelad av Christian Benteke, vallade in 1–0 via Victor Nilsson Lindelöf redan efter elva minuter. Landslagsmittbackens försök att stoppa Townsends avslut ställde helt David De Gea i Unitedmålet när skottet ändrade riktning.

Lindelöfs mittbackpartner för kvällen, Chris Smalling, får ta på sig Patrick van Aanholt läckra 2–0 precis i början av andra halvlek. Smalling var inte vaken när nederländaren sprang sig fri efter en snabb frispark och elegant placerade 2–0-bollen.

Sedan började upphämtningen – med just Smalling i spetsen. Han reparerade omgående sitt misstag med nicken som gav 2–1, varpå United satte in det hårda trycket. En boll räddades på mållinjen, en annan slog i stolpen men till slut fick Romelu Lukaku in kvitteringen.

David De Geas enhandsparad räddade United kvar i matchen och en minut in på tilläggstiden fick Matic sin drömträff.

I och med segern är United ny tvåa i tabellen, två poäng före Liverpool. Crystal Palace är kvar under nedflyttningsstrecket.