MMA-stjärnorna Jon Jones, vänster, och Alexander Gustafsson. I bakgrunden syns UFC-presidenten Dana White. Arkivbild.
MMA-stjärnorna Jon Jones, vänster, och Alexander Gustafsson. I bakgrunden syns UFC-presidenten Dana White. Arkivbild.

"Mauler" kallar Jones fuskare

Cirkusen kring UFC-titelfajten mellan lättungviktsmästaren Jon Jones och utmanaren Alexander Gustafsson fortsätter. På presskonferensen inför matchen i Los Angeles kallade "The Mauler" amerikanen för en fuskare.

ANNONS
|

Söndag morgon svensk tid går Alexander "The Mauler" Gustafsson sin tredje titelfajt i UFC, den prestigefyllda VM-organisationen inom kampsporten MMA.

Under torsdagen hölls en cirkusartad presskonferens från ett podium på ett hotell i matchstaden Los Angeles. "The Mauler", som ännu inte vunnit en UFC-titel, gick återigen hårt åt sin amerikanske motståndare Jon "Bones" Jones.

- Vad han än säger är det skitsnack. Han är fruktansvärd. Du kan inte ta honom seriöst. På lördag kväll (lokal tid) får han äta upp det, sade 31-årige Gustafsson i en sändning på Viaplay.

ANNONS

Jämnårige lättungviktsmästaren Jon Jones, två gånger avstängd för dopning, fastnade nyligen i ett nytt dopningstest som förbjuder honom från att tävla i delstaten Nevada och den tilltänkta värdstaden Las Vegas. Bara dagar innan titelfajten flyttades den till LA i Kalifornien.

- Det har varit galet. Människor har spenderat tid och pengar, sade "The Mauler" och kallade Jones för en fuskare.

- Jag är en polariserande idrottsman. Det kommer följa mig. Jag försöker fokusera på saker jag kan kontrollera, sade mästaren Jones i ett svar.

UFC:s president Dana White fick å sin sida svara på kritiska frågor kring matchflytten

- Det var inget lätt beslut. Vi har gjort allt vi kunnat.

ANNONS
TT

ANNONS