Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Curtis McElhinney i Torontomålet gjorde 41 räddningar.

McElhinney spikade igen i Torontoseger

Ett mål framåt räckte för Toronto. Målvakten Curtis McElhinneys 41 räddningar höll Edmonton mållösa i nattens NHL-ishockey.

Det är första gången den här säsongen som McElhinney, som blev utsedd till en av matchens bästa spelare, håller nollan. Detta i hans första match från start sedan en 2–4-förlust mot Washington den 25 november.

- Det kändes jättebra. Det är alltid tufft med två matcher direkt efter varandra. Det har sina svårigheter men efter att ha varit här i nästan ett år är jag ganska van vid att starta den andra av två matcher. Jag tror att jag har börjat få häng på det, säger McElhinney, som inte spelade i Torontos 4–3-seger natten före, till nhl.com.

Nylander föranledde målet

Matchens enda mål i mötet mellan Toronto och Edmonton kom efter 34 sekunder. William Nylander drev pucken in i offensiv zon och passade Jake Gardiner som avfyrade ett direktskott på mål från blålinjen. Zach Hyman, som stod framför mål och täckte Laurent Brossoit, styrde in pucken mellan målvaktens benskydd.

- Vi ville fortsätta att hålla ett högt tempo, men det slutade med en 1–0-match. McElhinney spelade otroligt bra och var en stor anledning till att vi vann, säger Hyman efter segern, som var Torontos tredje på raken.

Matthews skadad

Lagets stora stjärna, Auston Matthews, är skadad och spelade inte. Det är den femte matchen som 20-åringen missar på grund av skada den här säsongen. Torontos tränare Mike Babcock räknar med att Matthews är tillbaka på isen på tisdag när laget möter Philadelphia.

I hälften av de fyra matcherna natten till måndag krävdes förlängning för att dela ut poängen. Både Minnesota och St Louis tog övertidssegrar mot San Jose respektive Buffalo.