Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Özcan Melkemichel, pressad tränare i Djurgården efter tre raka förluster och bara en poäng på fyra matcher.

Melkemichel ber Djurgårdens fans om ursäkt

Tre raka förluster och till den allsvenska toppen blir avståndet bara längre och längre för Djurgården. Tränaren Özcan Melkemichel snackar inte bort att både han och laget är under tuff press just nu.

Matchen på Grimsta IP bjöd på ett och annat märkligt inslag men åtminstone en sak var sig lik: Djurgården gick bet på seger i ännu ett Stockholmsderby. Inte ens mot nykomlingen och bottenlaget Brommapojkarna fick Melkemichels gäng till det.

I stället tog BP säsongens andra seger – 1–0 (1–0).

Efteråt sträckte Melkemichel upp händerna och började presskonferensen med att rikta en ursäkt till klubbens fans.

- De kämpar, de står där i vått och torrt för oss. Jag vill verkligen be alla våra supportrar om ursäkt för den här insatsen.

Det mesta går emot Djurgården just nu.

Vänsterbacken Jonathan Augustinsson leddes av med en huvudskada (tre stygn och en hjärnskakning) redan efter tio minuter. Han missar cupfinalen mot Malmö FF på torsdag. Det finns även frågetecken för Kevin Walker som klev av med ett ont knä.

Tre raka förluster

Med tre raka förluster och bara en poäng på fyra allsvenska matcher knackar krisen på dörren lagom till kampen om årets första titel.

För första gången den här säsongen visar Özcan Melkemichel oro.

- Ju längre matchen lider börjar en ångest och ängslan spridas bland spelarna och vi tappar tron. Det är faktiskt första gången jag ser det, om jag ska vara ärlig. Det är upp till mig som ledare att tackla det och gjuta mod i killarna.

- Just nu är det jättetungt i omklädningsrummet, men vi ska göra allt som står i vår makt, säger han.

Djurgården hade fått upp farten efter en knackig start när domaren Glenn Nyberg plötsligt kallade spelarna av planen efter 27 minuter.

Den assisterande domaren Niclas Ivarsson trodde sig ha träffats av en kastad plastflaska. I stället visade det sig att han kolliderat med en funktionär. Efter 20 minuters dividerande med klubbledare, matchdelegater och polis blåste Nyberg igång matchen igen.

Oj, vilken blunder

Varpå Eric Johana Omondi direkt slängde i väg ett skott. Det kom överraskande, var inte direkt märkvärdigt, men bollen smet pinsamt förbi Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson.

En jätteblunder eller en ytterst märklig bollstuds? Isaksson, som upplevt det mesta i sin långa landslagskarriär, kan inte göra annat än placera det baklängesmålet i facket för "Misstag jag helst inte minns".

- Jag missbedömer skottet. Det finns inga ursäkter, säger han till Radiosporten.

Omondi lär komma ihåg målet desto bättre eftersom det var kenyanens första i allsvenskan.

- Instinkt, vi har tränat på att skjuta mycket och jag tänkte att jag försöker. Jag blev överraskad att bollen gick in, säger han till C More.

Djurgården tryckte på rejält i slutet av matchen. Inhopparen Aliou Badji prickade ribban, Tino Kadewere nickade tätt utanför men annars hände inte mycket framåt.

- Vi missar för mycket. Vi har jättemånga möjligheter, men vi gör inte mål. Det är vårt största problem just nu, säger Özcan Melkemichel.