Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mexikos Miguel Layun gör sig redo för matchen mot Sverige.

Mexiko gillar beröm från "Kalle" Andersson

De svenska spelarnas längd, dödshoten mot Jimmy Durmaz och kapten Granqvists beröm. Mexikanska medier uppmärksammar det blågula landslaget stort inför ödesmatchen Sverige-Mexiko.

Stort fokus ägnas de svenska spelarnas längd inför matchen då Sverige möter Mexiko i Jekaterinburg. I tidningen Univision citeras "den svenske tränaren Kalle Andersson", vilket får förmodas syfta på förbundskaptenen Janne Andersson:

- Mexiko har en spelteknik som är mycket intressant, men jag hoppas att det kommer att vara en fördel för oss att våra spelare är längre.

Svenskt beröm noteras

Även den svenske lagkaptenen Andreas Granqvist citeras flitigt, bland annat i Excelsior där försvararens beröm av de mexikanska spelarna noteras.

- Mexiko har mycket bra spelare, både tekniskt och defensivt. Mexikanerna har ett storartat lag, något som bevisats av de inledande matcherna, säger Granqvist enligt tidningen.

"Vi är redo för Mexiko"

Sveriges förlust mot Tyskland tas också upp. En stor besvikelse, tillstår Granqvist. Men han tillägger att det faktum att de svenska spelarna kunde stå emot de regerande världsmästarna så pass länge visar att Sverige är redo för matchen mot Mexiko.

De rasistiska påhoppen och dödshoten mot Jimmy Durmaz, som i de sista skälvande minuterna av matchen mot Tyskland efter en tackling orsakade den frispark som gjorde tyskarna till segrare, uppmärksammas också i mexikanska medier.