Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Jeremejeff avgjorde mot Häcken, men var en av två spelare som klev av skadade inför Champions League-kvalet på onsdag.

​MFF-ryck – men två nya skador

Malmö har ryckt till sig ett sexpoängsförsprång i allsvenskan inför Champions League-kvalet. Men 1–0-segern mot Häcken innebar skador på målskytten Alexander Jeremejeff och Behrang Safari.

På onsdag kliver Malmö in i kvalet till Champions League. Makedonska mästarklubben Vardar från Skopje kommer till Swedbank Stadion.

MFF tvingas spela utan anfallsstjärnan Markus Rosenberg. Lagkaptenen fick en muskelsträckning i skinkan förra lördagen mot AFC.

Och nu mot Häcken skadade sig den vikarierande kaptenen Behrang Safari. Försvararen linkade ut från planen i slutminuten av första halvlek.

- Jag landade efter ett upphopp och sedan kände jag att vaden blev hårdare och hårdare. Jag hoppas att jag gick ut i tid så att det bara var kramp och inte hann bli någon muskelskada, säger Behrang Safari som ska undersökas ytterligare de närmaste dagarna.

Hans vänstra vad är hårt lindad.

- Ska jag vara ärlig så är jag orolig inför onsdag. Men allt kan hända.

Det positiva var att den unge skåningen Dennis Hadzikadunic, som fyller 19 på söndagen, ersatte framgångsrikt i mittförsvaret.

Smärtande ljumske

Många spelare har gått mellan Häcken och Malmö de senaste åren. En av dem är Alexander Jeremejeff, som har haft svårt att få fäste i MFF:s startelva. Men nu spelade han andra matchen i rad från start. Efter 19 minuter gjorde han mål mot sin förra klubb.

Anders Christiansen, dansken som dominerade stort på mittfältet, rullade iväg ett av sina korta exakta instick. Jeremejeff skruvade in bollen lågt intill Häckenmålvakten Peter Abrahamssons vänstra stolpe.

Med en kvart kvar klev även Jeremejeff ut för att få behandling för en smärtande ljumske. Då hade Malmö redan gjort sina tre byten.

- Det är många känsliga muskler kring ljumsken. Det är omöjligt nu att säga om det är en skada eller bara kramp, säger MFF:s sjukgymnast Jesper Robertsson.

”Många behövs”

Segern mot Häcken har gett Malmö sex poängs försprång till tvåan IFK Norrköping, nu när svenska mästarna går in i en tät matchperiod med Champions League-kval parallellt med allsvenskan.

- Det känns väldigt bra såklart, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson. Men vi kan ju inte gå i pausläge på allsvenskan nu och bara fokusera på Champions League. Men vi behöver många spelare som kan hjälpa till att vinna matcher under den närmaste tiden.