Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF:s lagkapten Markus Rosenberg och tränare Uwe Rösler.

MFF ska ta poäng mot favoriten Besiktas

Malmö FF går för tre poäng mot Besiktas efter den inledande förlusten i Europa League-gruppspelet. Men de slår ur underläge.

Malmö FF inledde Europa League med att förlora med 0–2 borta mot belgiska Genk och är pressat inför hemmamötet med storklubben Besiktas under torsdagen. Lagkaptenen Markus Rosenberg hoppas att laget drog lärdom av den första matchen.

- Som anfallare är det ett helt annat spel i Europa, de går in tuffare och hårdare och man får inte den tiden som man kanske får i allsvenskan. Förhoppningsvis lärde vi oss mycket från den första matchen i gruppspelet, säger han på presskonferensen, som sändes av klubben, inför mötet med det turkiska laget.

Han inser att MFF hamnat i ett lite jobbigt läge efter förlusten om de vill ta sig vidare från gruppspelet.

- Vi vet att vi måste ta poäng hemma. Troligtvis behöver vi sex poäng i de andra två matcherna som kommer efter denna. Vi är medvetna om att vi inte är favoriter inför den här matchen men att det skulle se väldigt bra ut om vi hade kunnat vinna, säger Rosenberg.

Tränaren Uwe Rösler menar att den rutinerade lagkaptenen är vital för klubben i möten som dessa. Han är medveten om att motståndarens individuella skicklighet är större men är ändå hoppfull.

- Vi har stor respekt för dem, de har skickliga spelare. Men tror att vi kan såra dem som lag, framför vår hemmapublik.