Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tove Alexandersson vid sprinttävlingens målgång. Då tog hon guld, i medeldistans blev det silver.

Miss gav EM-silver för stukad Alexandersson

En grov miss på den näst sista kontrollen gjorde att Tove Alexandersson missade EM-guldet på medeldistans. Orienteringsstjärnan stukade dessutom foten och är ett frågetecken inför sprintstafetten. "Jag hoppas kunna springa, men vi får se", säger hon.

Tove Alexandersson inledde EM i Schweiz med ett guld i sprinten och såg ut att vara på väg mot ett nytt EM-guld i onsdagens medeldistanslopp.

Men Alexandersson bommade rejält på näst sista kontrollen och i mål, efter drygt 35 minuters löpning, var hon åtta sekunder bakom finländska Marika Teini.

"Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag var helt borta i sluttningen. Det var svårt att läsa in sig. Tyvärr rann det iväg mycket tid där", säger svenskan i ett pressmeddelande.

"Jag är besviken över mitt misstag. Men jag är nöjd med sättet jag genomförde resten av loppet. Och Marika förtjänade att vinna".

Efter loppet fick Tove Alexandersson linda foten hårt efter en stukning och om det blir start i torsdagens sprintstafett avgörs först på tävlingsdagen.

På herrsidan blev det succé för hemmanationen, när Matthias Kyburz tog sitt andra raka guld och Florian Howald såg till att det blev en schweizisk dubbel.

Johan Runesson, ende svensk i finalen, slutade åtta.