Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rosengårdsanfallaren Anja Mittag deppar efter förlusten mot Göteborg i allsvenskans sista omgång. I lördags förlorade Malmöklubben såväl SM-guldet som en plats i nästa säsongs Champions League. Arkivbild.

Mittag: "Det är fortfarande jättetufft"

Rosengård vill avsluta med en bra känsla och vända Champions League-mötet mot Slavia Prag. Lördagens dubbla flopp sitter dock fortfarande som en törn i hjärtat.

Instruktionerna från Rosengårdstränaren Jonas Eidevall ekar mellan läktarna på ett ödsligt Malmö stadion. Knappt tre dygn efter det förlorade SM-guldet – och Europaplatsen – ska Rosengård ladda om med sitt sista träningspass på svensk mark före avresan till Prag.

- Det är fortfarande rätt tungt. Man tänker fortfarande mycket på det och vad man kunde ha gjort bättre. Satt sina chanser, säger anfallaren Anja Mittag.

Undviker tidningar

Den allsvenska skyttedrottningen – 17 mål på 22 matcher – satt kvar länge på Ullevis gräs med tom blick och ville efter förlusten mot Göteborg inte ge några kommentarer. I seriens sista omgång försvann både SM-guldet och nästa säsongs Champions League-plats för Rosengård, som slutade trea i allsvenskan.

- Det har blivit bättre nu. Det var så klart tungt efter matchen och bussresan hemåt. Just nu pratar vi inte om det, det känns som att vi har lagt det lite åt sidan.

TT: Har du gjort något speciellt för att inte tänka på det?

- Jag försöker distrahera mig. Sitter inte hemma ensam. Komma ifrån och göra någonting. Jag undviker att läsa tidningar, kolla på klipp eller se Piteås firande. Det vill man ju inte se, säger 33-åringen med ett snett leende.

Rent sportsligt har Rosengård inget annat alternativ än att ladda om. På torsdag väntar returen borta mot Slavia Prag i åttondelsfinalen av Champions League. Hemma på Malmö IP för ett par veckor sedan blev det en tung 2–3-förlust.

- Jag tycker att vi kanske inte riktigt var där mentalt. Hemma kanske vi underskattade dem lite. Denna gång vet vi vad vi kan förvänta oss och kan verkligen vara redo, säger Mittag.

Vill avsluta bra

Med bortamålsregeln i Europa krävs det förmodligen att Rosengård vinner med minst två mål i Tjeckien. En uddamålsseger kan också räcka, under förutsättning att det blir många mål i matchen.

- Det är inget lag som är omöjligt att slå. Det finns fortfarande all möjlighet att slå Prag med två eller tre mål. Men det blir tufft, det blir en utmaning.

Samtidigt ger utmaningen en möjlighet att växa som lag, menar tyskan.

- Man vill ju avsluta säsongen med en bra känsla och i alla fall spela Champions League i mars–april, säger Anja Mittag.