Zebastian Modin tog ett VM-silver på distansen 20 kilometer. Bild från januari.
Zebastian Modin tog ett VM-silver på distansen 20 kilometer. Bild från januari.

Modin avslutade med VM-silver

Skidåkaren Zebastian Modin avslutade parasport-VM på ett gyllene sätt. I tävlingarnas sista gren på herrsidan, 20 km, blev det ett silver.

ANNONS
|

"Så glad att avsluta det här mästerskapet med att lyckas kämpa till mig en silverpeng på 20 klassiskt!", skriver Modin på Instagram, och tackar guiden Emil Jönsson Haag.

"Stora tacket till Emil och resten av gänget, nu ser den här kroppen som under veckan verkligen slitit för varje meter fram emot en lugnare period hemma."

Modin, som är blind, låg på medaljplats under hela loppet, och kunde på de sista kilometrarna dra ifrån främste silverkonkurrenten, norrmannen Eirik Bye, och ta andraplatsen. Åt segrande hemmaåkaren Brian McKeever var det dock inget att göra, kanadensaren var överlägsen i loppet i Prince George.

ANNONS

Under lördagen blev det tillsammans med sitskiåkaren Christian Furubergen en niondeplats på stafetten. Och Modin och Emil Jönsson Haag tog tidigare i veckan guld i sprint och en femteplats på 10 km.

Jönsson Haag, som lade av för ett år sedan, skriver på Instagram att han inspirerades av de förra landslagskompisarnas medaljer i VM i Seefeld.

"Inspirerade av medaljgänget i Seefeld @skiteamswexc så verkligen kämpade vi hem ett underbart överraskande silver idag på sista distansen 20km k! Så jäkla kul!!! Vilket gäng jag fått hänga med och vilken kille han är Zebben!!!", skriver han.

TT
ANNONS