Molins åter som målskytt för MFF

Första minuterna i Malmö FF sedan sommaren 2016. Då slog Guillermo Molins till med ett mål i cupsegern mot Lund (2–0).

|

Att allsvenska trean Malmö FF slog division 1-laget Lund och tog sig till nästa års gruppspel i svenska cupen var planenligt.

Det största ur himmelsblå synpunkt var emellertid Guillermo Molins återkomst.

Det var ungefär 20 minuter kvar att spela på Klostergårdens IP när Malmösupportrarna sjöng Molins namn lite extra högt.

Då äntrade den 30-årige anfallaren och klubbikonen planen för första gången sedan sommaren 2016. Molins – som varit delaktig i MFF:s SM-guld 2010, 2013, 2014 och 2016 – var först ett halvår i Kina innan han spelade för grekiska Panathinaikos i 1,5 år. I somras var han tillbaka i MFF, för sin tredje sejour i klubben, men hade skadeproblem och gjorde inga minuter i allsvenskan.

Och vilken återkomst det blev för Molins; på tilläggstid tog han ner en djupledsboll på bröstet och stötte från nära håll in 2–0.

- Det räcker med en chans och ett mål, det visade han i dag, sade anfallsstjärnan Markus Rosenberg till CMore.

Rosenberg själv kom in i halvtid och gjorde själv 1–0-målet i den 57:e minuten efter ett misstag av Lunds målvakt.