Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Mora slog Brynäs med 2–0.

Mora nollade Brynäs i Gävle

Mora har haft öppna spjäll bakåt i bortamatcherna i höst. Men inte i bottenmötet mot Brynäs – där kom både säsongens första nolla och bortaseger för SHL:s dittills sämsta bortalag (2–0).

27-åringen fick gå ner som back mot Brynäs för att lösa en liten backkris i Dalalaget. Men det har varit rejäl kris i bortaspelet också – tills nu.

Inför lördagens bottenmöte mot Brynäs hade Mora bara tagit en enda poäng på sina sex bortamatcher med ett spel som har varit av dr Jekyll och mr Hydekaraktär med 15 gjorda mål hemma och endast sex fullträffar borta.

Öppet spjäll

Lägg där till acceptabla 13 insläppta mål hemma jämfört med 25 mål i baken borta med 0–6-kollapsen på Hovet för en vecka sedan som bottennapp.

- Ja men alltså det var oacceptabelt. Det var ingen insats som vi står för men man får lära sig och det har vi gjort, konstaterar Robin Johansson.

Det syntes i Gavlerinken den här lördagskvällen.

- Vi har snackat om att komma upp med samma skridskoåkning och aggressivitet som vi spelar med på hemmaplan och inte vara så avvaktande utan våga sätta press, komma upp i banan och framför allt göra 60 bra minuter borta. Det är inga lag som åker fortare än oss eller rör pucken fortare heller då. Det är bara att tro på det

Brynäs brände mycket

Att Brynäs skapade flest chanser i såväl första som tredje perioden hjälpte inte då man antingen brände frilägen eller sköt över, i nätet på utsidan av målet eller i ramen.

Och när det verkligen borde ha gått in en puck stod Moras Christian Engstrand konstant rätt, det vill säga i vägen.

- Han var i zonen idag. Helt fenomenal. Men vi vet ju hur bra han kan vara, säger Robin Johansson med ett leende.

Nu vet hela Gävle det också.

När Moras Emil Aronsson lade in 2–0 i tom bur med 2.01 kvar av matchen buade Brynäsfansen ut sitt lag som på lördagen knuffades ner av just Mora till jumboplatsen.

- Christian gör en grym match men vi är i ett prekärt läge och då har man inte den här sköna sinnesnärvaron när man får lägena som man kanske har när man ligger lite mer stabilt i tabellen. Man vill så mycket och så gärna, det blir en hög anspänning. Det är tufft att förlora på hemmaplan i en så här viktig match, säger Brynästränaren Tommy Sjödin.

Inte bli värre

Men något ändrat spelsystem kommer det inte bli, tvärtom.

- Vi ska fortsätta gjuta mod i grabbarna, träna på samma saker så att vi nöter in ett mönster i spelet. Det är hårt jobb som gäller inte minst mentalt. Det är press på oss nu men den pressen måste vi hantera. Klarar vi inte av den, då blir det jobbigt. Men ibland kommer man till ett läge när man hamnat så långt ner i gropen att det släpper. Man bara kör. Och så vänder det utifrån det.

TT: För att det inte kan bli värre?

- Lite så kan det bli.