Kais Mora och Anna Wijk, mitten, fick en mindre revansch efter vårens finalförlust mot Iksu. I årets premiär vann dalalaget med 4–3. Arkivbild.

Mora tog revansch på Iksu i premiären

|

Premiäromgång mellan förra säsongens giganter i damernas superligan: Iksu och Kais Mora. Goda förutsättningar alltså för en välspelad match.

Vilket det också blev. Mora tappade ledningen tre gånger om, men inte en fjärde. Amanda Öhmans 4–3-mål satte punkt för matchen och ordnade en smakstart i ligan för dalalaget.

Det var öppna spjäll under den första perioden. Mora gick upp i ledning två gånger om, men Iksu kvitterade båda gångerna. Sedan blev det mållöst i andra perioden trots finfina lägen åt båda håll, men målvakterna i respektive lag, Amanda Hill (Mora) och Emelie Frisk (Iksu), höll tätt.

Tredje perioden var en minut gammal, då satte Lina Svarfvar in 3–2 till Mora. Men Iksu kvitterade återigen när Emelie Wibron svepte in bollen bakom Amanda Hill. Mora lät sig inte nedslås, utan Amanda Öhman kunde pricka in 4–3 och gav Mora en mindre revansch från vårens SM-finalförlust mot just Iksu.