Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Emelie Wibron, Iksu, och Malin Andreason, Mora, inför fredagens innebandypremiär då förra säsongens finallag möts.

Mora vill ha revansch på Iksu

Det ser ut att bli en tvekamp mellan Iksu och Mora även den kommande säsongen i superligan i innebandy. Men efter två raka SM-silver hoppas Mora på guld.

Umeålaget Iksu vann serien före Kais Mora och vann sedan SM-finalen mellan lagen med 4–1. Ett knappt halvår senare möts de igen i fredagens säsongspremiär.

Och inför den klurar Mora på hur silver ska bli guld den här säsongen.

- Det är den frågan som alla ställer sig just nu. Jag tycker att vi har adderat spets och SSL-rutin med nyförvärven. Vi har ett fantastiskt bra gäng och känns starka, säger Andreason.

- Vår backuppsättning är oerhört vass och vi har lite grejor som vi jobbar på i anfallsspelet. Egentligen handlar det om helheten, att alla jobbar 110 procent för klubbmärket.

Tuffare att försvara

Mora har sedan 2012 tagit ett SM-guld (2015) och fyra silver.

- Vi har prenumererat på silver, det är inte så roligt, så målet är att ta guld nu.

I Iksu brottas man med frågeställningen hur guldet ska försvaras.

- Vi har försökt att försvara ett guld tidigare, för fem år sedan, och då förlorade vi finalen året därpå. Av någon konstig anledning känns det tuffare att försvara ett guld än att vinna. Man har inte revanschlusten som efter att ha förlorat en final. Nu tänker vi i stället tillbaka på glädjerus, och kanske kan det påverka, säger Emelie Wibron.

- Kanske kan vi bygga upp samma motivation som förra året. Och göra det hårda jobbet varje dag från början av säsongen och inte vänta på att slutspelet ska komma.

Eiremo har slutat

Iksu har tappat ett rutinerat gäng spelare, bland annat lagkaptenen Josefina Eiremo som slutat.

- Men vi har fått in ett gäng yngre spelare som är talangfulla. Vi har en röd tråd, en kultur som vi bygger vidare på och skolar in nya i, så det kommer inte att bli så stora förändringar, man kommer att känna igen Iksu, säger Wibron.

Iksu-veteranen, som nu spelar sin åttonde säsong i klubben och har nio år kvar på sitt långtidskontrakt, säger att hon är väldigt motiverad och försöker bli bättre för varje säsong.

- Jag försöker att bidra till laget genom att visa vägen på träningarna året runt, säger hon.

Nystart med barn

För Malin Andreason blir det som en nystart när säsongen sätter igång. Hon spelade inte alls i grundserien i fjol då hon var gravid och sedan födde sonen Milo, men var tillbaka till slutspelet.

- Jag gjorde en halv comeback då, mest för att få vara med tjejerna. Men nu är jag tillbaka på riktigt och jag är tillbaka i bättre träningsform än någonsin. Jag har slitit många timmar i sommar för att nå hit, säger 25-åringen.

- Det är ett annat liv nu, med tanke på familjepusslet, men jag har en sambo som stöttar mig och klubben har hjälpt mig med barnvakt de veckor som sambon reser i jobbet. Jag är inte klar med innebandyn.