Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Chelseas Álvaro Morata. Arkivbild.

Morata: "Viktigt för oss att ta tre poäng"

Sex mål på sex ligamatcher. Álvaro Morata hoppas målformen håller i sig även i mötet med serieledaren Manchester City.

Efter framgången i Juventus valde Álvaro Morata att vända tillbaka till La Liga-fotbollen och Real Madrid.

Återkomsten i hemlandet Spanien fylldes av pokaler – bland annat liga- och Champions League-titlar – men när säsongen väl summerades var han sugen på en ny utmaning.

Valet blev Premier League och ett femårskontrakt med Chelsea.

Varför?

En stor del av klubbvalet kretsade kring Antonio Conte, tränaren som 24-åringen hade i Juventus.

- Jag valde Chelsea för att det var en klubb och en tränare som trodde på mig. Nu har jag det, och jag är väldigt lycklig, säger han.

Viktigt med tre poäng

Glädjen har även synts under matcherna. Morata har inlett säsongen starkt och har gjort sex mål på sex ligamatcher, vilket har bidragit till att klubben just nu är trea i tabellen och tre poäng bakom toppduon Manchester City och Manchester United.

På lördagskvällen finns möjligheten att minska avståndet upp till toppen, och då allra främst till Manchester City som väntar i hemmamatchen på Stamford Bridge.

- Det här är en ny stor match, en ny stor match i Premier League. Det här är den mest konkurrenskraftiga ligan i världen. Ja, den är fysisk. Och det är ligan som har flest lag som kan vinna titeln. Det finns flera starka lag, och vi är glada över att vi är med i kampen om Premier League, säger Morata.

Svenskmöten i Europa

Victor Nilsson Lindelöfs Manchester United spelar tidigare under lördagen och möter jumbon Crystal Palace, med svenskbekante Roy Hodgson som tränare, hemma på Old Trafford.

Riktiga svenskmatcher blir det i stället i Bundesliga och i Ligue 1.

I Tysklands ställs Albin Ekdals Hamburg mot Ludwig Augustinssons Werder Bremen och i Frankrike möter Karl-Johan Johnssons Guingamp Ola Toivonens Toulouse. Toivonens lagkamrat Jimmy Durmaz är skadad och missar svenskmötet med Johnsson.