Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Djurgårdens målskytt Kerim Mrabti tillsammans med Haris Radetinac efter 2–0-målet mot TFF.

Mrabti nätade dubbelt på 14 sekunder

Kerim Mrabti slog till med två blixtsnabba mål – med bara 14 sekunders effektiv speltid mellan målen.

Efter bara en seger på sina sju senaste matcher har Djurgården tappat mark i den allsvenska tabellen. Nu kan laget börja blicka uppåt igen, tack vare trepoängaren mot Trelleborg – och tack vare Kerim Mrabti.

För det var honom det mesta handlade om i matchen.

Mittfältaren började med att placera in 1–0 – framspelad av en trelleborgsfot. Exakt 70 sekunder senare smällde han in bollen igen, förbi den allsvenske målvaktsdebutanten Dennis Petersson i hemmamålet.

Om man räknar effektiv speltid gick det bara 14 sekunder mellan målen. 

- Det har nog inte hänt sedan sjumanna-tiden, säger han och skrattar.

Ny roll på mittfältet

Mrabti har nu gjort tre mål på sina tre senaste matcher. En förklaring till målformen kan vara att han har spelat in sig i en ny roll på planen, en mer central mittfältsroll i ett 4–3–3-system.

- Jag gillar att vara involverad i spelet. Det jag kan känna när jag spelar på en lägre position är att jag kan bryta mönster och göra mål. Det blir svårare när jag är ensam anfallare och ska möta mittbackar som är 1,90 långa.

I början av andra halvlek drog anfallaren Aliou Badji på sig en skada efter att ha landat fel i en närkamp. Badji haltade av planen och ersattes av Nicklas Bärkroth.

- Han vrickade foten, det ska inte vara något allvarligt, säger tränaren Özkan Melkemichel.

”Tycker det är bedrövligt”

I samband med Badjis skada valde Trelleborg att inte spela tillbaka bollen till gästerna, som hade spelat ut den till inkast dessförinnan.

Det orsakade heta känslor bland många, däribland Kerim Mrabti, och resulterade i flera gula kort för bortaspelare.

- Jag kan rekommendera andra lag som kommer hit att räkna med att inte få tillbaka bollen. Jag tycker det är bedrövligt om jag ska vara ärlig, säger Mrabti.

Trots det var segern ett steg i rätt riktning för Djurgården, som behövde göra mål, hålla nollan och vinna för självförtroendets skull.

- Vi märker att lag ovanför oss tappar poäng, och det är ändå 24 poäng kvar att spela för. Vi får se hur långt vi räcker när det närmar sig, säger matchhjälten Mrabti.