Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kerim Mrabti gjorde båda Djurgårdens mål mot Kalmar.

Mrabti sköt Djurgården ut i Europa

Det blev som en liten final för Djurgården. En match som skulle avgöra om det blev Europaspel nästa år eller inte.

”Skjut oss till Europa” stod det på den banderoll som Djurgårdssupportrarna hade hängt upp över hela ena kortsidan på Guldfågeln Arena. Spelarna hörsammade uppmaningen, en spelare i synnerhet.

- Att få göra två mål och hjälpa laget på det sättet är en skön känsla, sade Kerim Mrabti som var ensam målskytt på planen.

Djurgården var länge det lag som såg ut att kunna utmana Malmö i toppen, men efter en formsvacka blev det till slut en kamp om tredjeplatsen.

- Vi borde kanske hamrat hem det här tidigare. Men hade någon sagt att vi skulle vara med så här högt upp innan säsongen hade vi varit väldigt nöjda, menade Kim Källström och fortsatte:

- Malmö FF har ett riktigt bra lag och förtjänar att vinna, AIK är också ett riktigt bra lag med en stor trupp som vi inte riktigt har. Vi ska vara väldigt nöjda med den här säsongen.

"Förtjänade segern"

Det var kniven mot strupen i matchen mot Kalmar, seger och en kvalplats till Europa League skulle vara säkrat. Allt annat och tredjeplatsen låg öppen för Häcken och Östersund. Även om det inte var Djurgårdens bästa match för säsongen blev det 2–0 och en rätt bekväm seger.

- Det blir speciellt med en sådan här match där det bara är seger som gäller, men jag tycker vi förtjänade segern. De hade egentligen ingenting, sade Källström.

Matchvinnaren Mrabti var inne på samma spår.

- Vi gör ingen bra andra halvlek, men taktiskt var den riktigt bra. Jag tycker att vi verkligen förtjänade segern i dag.

Tackade av trotjänare

Det var stora glädjescener efter matchen med sång, dans och medaljer. Festen verkade inte vilja ta slut. En halvtimme efter matchen sjöng fortfarande ett par tusen supportrar på läktarna.

- Nu ska vi njuta av detta, vi har gjort en bra säsong, sade Mrabti.

För Kalmar blev det tredje raka matchen utan att göra mål och de halkade ner till en 13:e plats i allsvenskan. Men för dem handlade det mest om att tacka av två trotjänare. David Elm och Stefan Larsson, båda var med att vinna SM-guld 2008, tackade för sig i och med matchen mot Djurgården. Båda spelarna har gjort över 200 matcher för klubben och dessutom ett par säsonger i Elfsborg.