Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ett fall framåt för André Myhrer trots att han körde ur.

Myhrer körde ur: "Stämde betydligt bättre"

André Myhrer får inte riktigt till det i världscupen. Han körde ur i slalomen i Adelboden, men hittade ändå ljuspunkter i resultatmörkret.

Alpina VM inleds i Åre om mindre än en månad och OS-mästaren kämpar med formen. Efter tredjeplatsen i premiären i Levi i november har Myhrer inte riktigt fått till det.

Förra veckan i Zagreb kvalade han inte ens in till andra åket och i Adelbodens världscupslalom tog det slut redan i första åket.

Myhrer körde ur strax före mål. Men han såg ändå förbättringar i sin egen prestation.

- Jag försökte köra på där uppe (i början av backen), förklarar han. Det var betydligt bättre åkning och bättre "ladd", så det kändes snöpligt, säger Myhrer till SVT.

Åre-VM är det stora målet för året och efter en tung period tycker Myhrer att han fått tillbaka formen.

- Vi har haft bra träning i veckan och fått mycket åk i benen och försökt komma in i den rätta känslan igen. Så vi kämpar på och jag tar med mig de här bra delarna. Det går inte att bryta ihop och lägga sig platt, säger han till SVT

Myhrer var inte ensam om att köra ur i det första åket som präglades ganska svåra förhållanden med ymnigt snöfall. Ytterligare 6 av de 30 först startande lyckades inte bemästra banan.

De andra svenskarna hade det också svårt i backen. Kristoffer Jakobsen och Mattias Hargin tog sig ner, fast på beskedliga tider, 2,45 respektive 2,49 efter täten räckte inte till plats bland de 30 första som fick köra det andra åket. Gustav Lundbäck körde ur.

Den suveräne Marcel Hirscher vann. Österrikaren låg trea efter det första åket och gjorde det snabbaste andra åket av alla. Hirscher vann även lördagens storslalom.