Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tvåan Henrik Kristoffersen, Norge, segraren Marcel Hirscher, Österrike, och trean André Myhrer, Sverige vid prisutdelningen i världscupen i slalom i Åre på söndagen. Dagens tävling ställdes in på grund av vädret och kvar av tävlingarna blev bara en prisceremoni.

Myhrer: "Kanske ett bra beslut för min del"

Förkyld, febrig och ont i halsen. Ur den aspekten var den inställda slalomen i Åre näst intill bara bra för André Myhrer.

Åres förrädiska väder "levererade" – till slut. Efter relativt fina förhållanden under hela världscupsfinalveckan så kom till slut kraftiga vind- och snöbyar, vilket gav resultatet att både herrarnas slalom och damernas storslalom ställdes in.

För André Myhrers del innebar det att han, efter två raka världscupsfinalsegrar i slalom, inte fick förlänga den sviten på hemmaplan i Åre, även om han i kavaj säkrade tredjeplatsen i slalomcupen.

- Det är tråkigt givetvis, säger en väldigt förkyld Myhrer innan han fortsätter:

- Jag har ju slagits ut av en förkylning som inte riktigt ville ge med sig. Jag vaknade upp med feber och lite ont i halsen. Med tanke på det var det kanske, för min del, ett bra beslut.

- Likväl är det tråkigt att inte få köra. Vi har så få tävlingar på ett år så man hade velat visa upp sig för hemmapubliken.

"Det är Åre"

Att Åre kan bjuda på både det ena och det andra från väderkortleken är något som alla i branschen vet sedan tidigare.

- Det här är inget nytt, det är Åre. Det kan visa sig från den här sidan också. Vi har ändå haft en fantastisk vinter här, det hade lika gärna kunnat vara gen som kom. På ett sätt är jag tacksam för att det har varit snö och kallt.

Grisiga race

Mattias Hargin är av samma åsikt när det kommer till de jämtländska vädergudarnas förmåga att överraska. Däremot var han desto mer överraskad över att slalomen faktiskt ställdes in.

- Vi brukar ju inte ställa in slalom. Vi har kört ganska grisiga race, senast i Val d'Isère när det snöade brutalt mycket. Så jag är lite förvånad. Men de (arrangörerna) gjorde ett bra jobb och försökte så långt det gick.

Stockholmaren hade hoppats att få avsluta sin säsong med något positivt men fick nu i stället stå i en stormig mixad zon utan att ha fått chansen.

- Det är tråkigt att inte få tävla. Men de såg ju en anledning att ställa in så kanske lika bra att göra det.