Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer.

Myhrer listar sina främsta konkurrenter

Marcel Hirscher, Henrik Kristoffersen, Daniel Yule... Det är många bra åkare som måste besegras om det ska bli VM-guld, konstaterar André Myhrer. Här berättar OS-mästaren själv om några av toppnamnen.

Herrarnas slalom avslutar VM i Åre på söndagen. Kanske avslutar den också André Myhrers mästerskapskarriär.

Svensken, som tog OS-guld för ett år sedan, har ett uttalat mål: guld. Här är några av guldkandidaterna, i den ordning de ligger i slalomcupen:

1) Marcel Hirscher, Österrike, 29 år.

- Han är outstanding i allt han gör. En otrolig idrottare och det är frustrerande att tävla mot honom.

2) Clement Noel, Frankrike, 21.

- Noel har en otrolig talang, han är en yngre kille som kommit upp nu. Kul att se någon som utmanar ännu mer mot Marcel och grabbarna. Där tror jag att vi har ett riktigt starkt namn för framtiden också.

3) Daniel Yule, Schweiz, 25.

- Det är en otroligt trevlig kille, som kanske inte alltid är snabbast på träningarna, men alltid lyckas få till det på tävling.

4) Henrik Kristoffersen, Norge, 24.

- En fantastisk talang. Men han har väl gått från talang nu och är ganska cementerad där i toppen. Också en gudabenådad skidåkare med en otrolig känsla för snön.

5) Marco Schwarz, Österrike, 23.

- Lite mer en outsider, men har åkt bra i många race i vinter. Han har lett flera gånger, dock kört ur i andra. Men han har verkligen farten för det. Det syns också att han har fått allt att stämma och med lite självförtroende känns det som att han är där i toppen.

11) André Myhrer, Sverige, 36.

- Nr 11? Där har vi gamlingen, veteranen.

- Det är klart att jag önskar mer av den här säsongen än vad jag har fått ut, resultatmässigt. Men jag hoppas kunna avsluta på bästa sätt. Jag vet att det går upp och ner och ser man över mina säsonger har det varit ganska blandat också. Men nu är det ett nytt race och jag tror att alla kommer att känna av pressen också.