Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tvåan André Myhrer, tillsammans med vinnaren Ramon Zenhäusern och trean Marco Schwarz i Hammabybacken i Stockholm.

Myhrer om andraplatsen: Rätt nöjd ändå

Det blev inte tredje gången gillt för André Myhrer i parallellslalomtävlingen i Stockholm. I stället blev det tredje andraplatsen.

Precis som i fjol mötte Myhrer schweizaren Ramon Zenhäusern i finalen. Men det blev inget drömscenario med revansch i år.

Myhrer fastnade med ena skidan precis före hoppet och körde ur i det första finalåket. Han startade därför en halv sekund efter Zenhäusern i det andra, och det blev för mycket att ta in.

- Jag hade siktet inställt på att ta hem det i dag. Med den åkningen jag presterade, jag hade bra fart under skidorna, visste jag att chansen fanns. Och jag satte press på Ramon, precis när jag körde bort mig kände jag att jag var lite före, säger Myhrer.

Bad om ursäkt

Schweizaren inledde presskonferensen med att be om ursäkt för att han ännu en gång slagit en svensk i finalen.

Sedan berättade han att skälet till att han är så väldigt bra i just parallellslalom är att han tränar mer än andra i disciplinen.

- Jag blir inte glad när man säger att jag är bra bara för att jag är lång, för det handlar inte om kroppslängden, säger Zenhäusern.

Myhrer tog sig till final genom att besegra österrikaren Michael Matt – färsk VM-silvermedaljör i slalom – i åttondelsfinal, italienaren Manfred Mölgg i kvartsfinal och österrikaren Marco Schwarz i semifinal.

- Jag hade bra kontroll i de två första matcherna. Sen blev det tuffare mot Marco, det visste jag att det skulle bli.

Säsongens bästa

Det var Myhrers bästa resultat i världscupen i vinter. Och så fick han lite revansch från VM-slalomen i söndags då han slutade på 13:e plats.

- Jag var klart revanschsugen efter Åre. Tyvärr räckte det inte hela vägen, men jag är rätt nöjd ändå, säger Myhrer.

- Det här är den bästa tävlingen på hela året, att få komma hit och köra inför hemmapublik, ett kvällsrace, med den här inramningen. Det är otroligt härligt när man står på start och man blir otroligt taggad av publikstödet.

6 456 åskådare följde tävlingarna på plats i Hammarbybacken.

Noterbart är att den österrikiske stjärnan Marchel Hirscher säkrade sin sjätte totalseger i slalomcupen då han tog sig till kvartsfinal, där det emellertid tog stopp mot Zenhäusern.