Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer är på guldjakt igen, efter OS-succén i vintras.

Myhrer på ny guldjakt

Det blev till slut ett OS-guld. Men hur laddar man om efter det vid 35 års ålder? André Myhrer har hittat ny motivation i jakten på det enda som saknas nu – ett VM-guld.

Det har gått nästan nio månader efter den magiska torsdagen i Yongpyong alpincenter. Nio månader som André Myhrer har kunnat titulera sig själv olympisk mästare.

Men också nio månader där den svenska slalomstjärnan ibland fått kämpa med motivationen.

- Så är det. Jag trodde nog inte att det skulle påverka så mycket som det har gjort. Men jag kände mig ganska slut på energi efter säsongen och behövde verkligen tid att återhämta mig, säger han.

- Kanske inte fysiskt så mycket utan mer mentalt. Det tog betydligt längre tid än vad det brukar göra.

"En sorts tomhet"

Inte så konstigt kanske. André Myhrer debuterade i världscupen redan 2004 och har varit med i världstoppen sedan dess, trots en hel del skadebekymmer under åren.

Efter segern i slalomcupen 2011–2012 och OS-guldet i vintras saknas nu bara en stor titel på meritlistan. Och det är drömmen om det saknade guldet som gör att tankarna ofta och gärna vandrar till säsongens höjdpunkt, hemma-VM i Åre i februari.

- Det var enormt stort för mig att få ta det där OS-guldet och jag tror att när man har uppnått ett så stort mål uppstår det någon sorts tomhet också, säger Myhrer.

- Men just VM i Åre har varit det som någonstans fått en att köra i gång nästa säsong, det har dragit och har dragit en lång tid.

Sticker ut hakan

För att kunna uppfylla även den drömmen har svensken valt skala bort storslalomen och satsa enbart på slalomen i vinter. Säsongspremiären blir i finländska Levi på söndag, i en backe där Myhrer vunnit tidigare.

Precis som inför OS i Pyeongchang hymlar svensken dock inte med vad som är det stora målet med säsongen. Efter en fjärdeplats, en femteplats och två sjätteplatser på VM som bäst vill han även där äntligen få kliva högst upp på prispallen.

- Det är klart att man sticker ut hakan lite. Men jag tycker det är fullt rimligt att säga att jag ska ta VM-guld, säger han.

- Jag är otroligt glad att jag har fått chansen att uppfylla de två stora målen jag haft. Nu är det bara VM-guldet som saknas, så kan jag vara ganska nöjd sedan.