Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

André Myhrer får både sätta punkt och ladda om för nästa stora utmaning i Åre.

Myhrer vill avsluta, njuta och ladda om

På OS nådde han, till slut, det stora målet. I helgen knyts säcken ihop efter en framgångsrik säsong – på samma plats där han siktar på att vara tillbaka i storform om ett år.

Lagtävling på fredag. Storslalom på lördag och slutligen slalom på söndag. Efter det kan en 35-årig André Myhrer pusta ut efter ännu en säsong i den alpina världscupskarusellen.

- Jag får försöka ta de här racen nu, och sedan njuta lite av den här säsongen som varit. Och sedan ladda om med ny kula för Åre 2019, säger Myhrer, som i år får sätta punkten för säsongen i just Åre.

"Får se var vi slutar"

Då de svenska alpina herrarnas Årebesök i världscupssammanhang är relativt sporadiska så blir avslutningen av denna säsong också på ett sätt startskottet för nästa stora satsning.

- Det blir ju lite av ett genrep. Lite med boendet och alla delar att försöka hitta så att vi kan känna en trygghet när vi kommer till VM nästa år. Det blir lite generalrepetition för oss så vi får försöka göra det bästa så får vi se var vi slutar, säger Myhrer.

Säsongens näst sista tävling, i slovenska Kranjska Gora, gick allt annat än som planerat med en urkörning i storslalom och en 24:e plats i slalom.

Det är dock varken den missräkningen eller resultaten i Åre, oavsett hur bra det går för André Myhrer i de jämtländska bergen, som kommer definiera säsongen 2017/2018 för Bergsjösonen.

Positiv tomhet

En månad har gått sedan hans livs största, idrottsliga, framgång.

TT: Har du hunnit smälta OS-guldet än?

- Det har ju egentligen gått i ett efter OS, men det känns som jag landat i det ganska bra nu. Det är en enorm känsla, då det är något jag haft som mål enormt länge. Och att få uppfylla det målet och någonstans bocka av det från listan känns enormt kul och enormt skönt för mig, säger Myhrer och fortsätter:

- Det har varit känslosamt och lite emotionellt. Men så här med lite distans till det känns det oerhört bra.

TT: Finns det också någon tomhet nu när du klarat det där målet du alltid siktat på?

- Det har infunnit sig någon sådan känsla. Absolut inte på något negativt sätt, men utan mer på ett skönt sätt. Att jag faktiskt lyckades nå det där målet jag satte upp för så länge sedan.