Nära déjà vu – då sköt Badji Djurgården uppåt

Djurgården och Häcken gick mot en allsvensk déjà vu. Då avgjorde inhopparen Aliou Badji med sitt 2–1 i den 93:e minuten och sköt Stockholmslaget till tabelltätkänning.

ANNONS
|

Djurgården är kvar på fjärde plats, men på samma poäng (27) som tabelltvåan Hammarby och trean IFK Norrköping.

Efter en sen vändning och 2–1-seger hemma mot tian BK Häcken är Djurgården fortsatt med i kampen om SM-guldet och Europaplatserna bakom serieledande AIK (33 poäng) som besegrade Brommapojkarna med 5–1 i en haltande tabell.

- Vi ska hänga med där och sätta press så mycket som möjligt. AIK har ett jättebra lag, Norrköping och "Bajen" också. Men vi har nog den bästa formen. Tror det kommer vara ändå in på mållinjen, kanske Malmö smyger med också, säger Djurgårdens Jonas Olsson.

ANNONS

"Inte snyggt"

Lagkaptenen var spelaren media väntade på efter att Djurgården besegrat Häcken. 35-åringen fick en varning efter ett omskrivet, men i efterhand nedtonat, strypgrepp på Häckens hemvändande anfallare Alexander Jeremejeff.

- Det ser inte så snyggt ut, så klart, men jag tycker inte det är mer än gult. Efter matchen tänkte jag inte på det som en jättegrej. Alla ser på situationer på olika sätt, säger mittbacken Olsson

Efter att Djurgården dominerat matchinledningen gjorde Hisingslagets skyttekung Paulinho 1–0 med knappt en kvart spelad. Den 32-årige brasilianen plockade upp en svag inspark från stjärnmålvakten Andreas Isaksson. Paulinhos nionde mål på tolv spelade seriematcher i år till hemmapublikens stora tystnad.

Djurgården fortsatte ändå vara spelförande och fick in en kvittering i slutet av den första halvleken. Välanvändbare försvaren Jacob Une Larsson, som fått flytta ut på högerkanten i och med värvningen av Erik Johansson, stod omarkerad i straffområdet efter en offensiv hörna och skruvade in 1–1-kvitteringen i 41:a minuten.

- Ganska jämn första halvlek, men det känns ändå som att det är vi som har de hetaste chanserna. Vi ger inte upp utan krigar på, får in 1–1 och tror på att vi kan vinna den här matchen i halvtid, säger Özcan Melkemichel.

ANNONS

Hyllade matchhjälten

När Djurgården och Häcken senast möttes, för exakt nio månader sedan den 22 oktober 2017, kvitterade Une Larsson också ett ledningsmål från Paulinho.

Söndagens match såg, precis som senast, ut att sluta 1–1. Men efter ett par missade halvchanser hittade Djurgårdens inhoppande anfallare Aliou Badji till slut rätt och avgjorde matchen med sitt 2–1-mål, tre minuter in på tilläggstiden.

- Vi tar över matchen mer och mer. Mot slutet är det vi som vill mest och till slut får vi, välförtjänt, 2–1-målet. Det är jag väldigt nöjd med. Framför allt att Badji får göra målet, han har kämpat väldigt hårt nu sista tiden och varit väldigt pigg på träningarna. Han ger oss den energin som krävs, säger Özcan Melkemichel.

- Han är en "game changer", säger Jonas Olsson om matchhjälten.

TT
ANNONS