Nelin: Berg- och dalbana med känslorna

Jesper Nelin fick tårar i ögonen när flickvännen Hanna Öberg tog sitt sensationella OS-guld i skidskytte. Sedan hade han själv chansen att vinna distansloppet. Men tre bomskott på sista stationen förstörde dagen.

ANNONS
|

Nelin hade en jättechans att ta medalj när han bromsade in vid den sista skjutningen. Då låg han på bronsplats men bommade skott av Johannes Thingnes Bø (guldmedaljören) och Martin Fourcade öppnade för en svensk gulddubbel i Pyeongchang.

Hade Nelin tryck dit sina fem skott hade han med största sannolikhet tangerat Hanna Öbergs bragd några timmar tidigare.

Sparade benen

- Jag tänkte att det här är min dag. Under hela det fjärde varvet tog jag det lugnt, sparade benen så att jag inte skulle få darr. Jag tänkte hela tiden att det här är bara träning, det är fem skott att hålla koll på. Och så kommer jag in och kan ändå inte hålla det.

ANNONS

TT: Vad blev det då för tankar?

- När första bommen kom skulle jag kanske ha börjat om. Jag blev nog lite besviken, skulle jag tro.

Målet att ta brons

Gick det upp för dig hur det låg till?

- Guldet visste jag inget om. Mitt mål under hela loppet var att jag ville ha bronset, men tyvärr..., säger Nelin som istället slutade 24:a.

TT: Känner du att du just idag kan var lite mindre besviken?

- Nja, det är berg- och dalbana med känslorna. Jag är självklart besviken på det sista skyttet, men jag är jätteglad för Hannas skull och jag hoppas några kramar från henne gör susen.

ANNONS

Jesper hann gratulera Hanna till guldet innan han skulle ut och förbereda sig.

- Jag sade "bra jobbat eller något sånt". Jag fick inte fram mer. Jag bölade så jäkla mycket. Jag fick skjuta lite på inskjuten för jag var så tårögd. Jag försökte glömma det inför starten för att fokus på mitt race, men det var svårt.

Pyeongchang, TT:s utsände
ANNONS