Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ivan Lebedev och hans Hammarby riskerar att degraderas från elitserien. Arkivbild.

Nervös väntan för bandyklubbarna

Spelar Hammarby och Sandviken i elitserien nästa säsong? På torsdag kommer beskedet.

Sandviken, som åkte ut i SM-kvartsfinalen mot Hammarby, har en tung säsong bakom sig. Bandyklubben blöder ekonomiskt och i december meddelade föreningen att man skulle säga upp alla spelaravtal efter säsongen.

Och ovissheten är stor.

Precis som Hammarby väntar Sandviken fortfarande på att få sin elitlicens beviljad för nästa säsong, ett beslut som väntas komma under torsdagen.

- Vi har ett möte sent på torsdag, sent på dagen. Då kommer vi att fatta beslut, tidtabellen är så att vi ska lämna besked före 1 april så att tävlingskommittén vet vilka lag de ska jobba med till nästa säsong, säger licensnämndens Karl-Erik Eckemark till Bandypuls.

"Är hoppfulla"

Sandvikens tillfällige klubbchef, Rafi Markarian, säger till TT att elitlicensen avgör framtiden för många av klubbens spelare.

- Inga kontrakt är skrivna, vi väntar in beslutet. Det är otroligt avgörande om det blir elitlicens eller inte för att fortsätta förhandlingarna. Men vi är hoppfulla om ett positivt utslag, säger Rafi Markarian, som berättar att klubben jobbar in i det sista.

- Vi har en komplettering som ska in senast onsdag. Jag vill inte uttala mig specifikt om den, men det blir avgörande.

TT: Är du orolig?

- Nej, men man ser ödmjukt på situationen. Det ligger inte i våra händer.

TT: Det blir en nervös natt onsdag-torsdag?

- Det blir det ju, det här är så avgörande. Det har varit en turbulent säsong.

"Betyder enormt mycket"

Även Hammarby väntar spänt på besked.

- Vi får se hur det blir. Vi vet inte hur det ser ut före beslutet kommer, men det jobbas på många håll och kanter, säger klubbchefen Stefan Karlsson, som är tacksam för allt stöd som har kommit in utifrån.

En Swish-kampanj på Hammarbys hemsida är bland annat uppe i 455 000 kronor.

- Och det är inte allt. Allt stöd från supportrarna, sponsorerna och publiken betyder enormt mycket. Det visar att det finns hjärta. Sedan gäller det för oss att få ordning på grejorna, säger Stefan Karlsson..

TT: Tror du att ni grejar det?

- Vi jobbar häcken av oss och känslan är bra i dagsläget, men det ska finnas på pappret också.