Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
England förbundskapten Phil Neville. Arkivbild.

Neville: "Det är guldet alla vill åt"

För Englands förbundskapten Phil Neville är ekvationen enkel: Allt annat än VM-guld är ett misslyckande.

Phil Neville är snabb med att berömma USA:s tidigare framgångar i VM och hur skicklig hans förbundskaptenskollega Jill Ellis är på att leda sitt lag.

Men det är i princip allt.

För i huvudet på Englands förbundskapten finns i princip bara två saker: vad som behövs göras i VM-semifinalen i franska Lyon på tisdag – och längtan efter att vinna.

- Man spelar turneringar för att vinna. Semifinaler... ingen bryr sig om man förlorar, alla vill vinna, och mina spelare vill vinna, säger han.

- Om vi inte vinner kommer vi vara besvikna och se det som ett misslyckande. Det är inte så att jag är negativ nu, utan det är vår målsättning. Vi är inställda på att vinna.

Då spelar det ingen roll att det är favoriten USA, som vann VM 2015 och dessutom är den nation som har flest – tre stycken – titlar, som står för motståndet.

- Det är det bästa laget i världen, utan tvekan. Deras meritlista är fenomenal, tränarens meritlista är fenomenal, men jag oroar mig inte över något, det gör jag aldrig. Vi fokuserar bara på vad vi kan göra, vad vi ska göra, vad vi måste göra för att vinna, säger Neville.

- Vi vill spela på vårt sätt, med frihet och känsla, och det är vårt mål att göra det i semifinalen, precis som vi har gjort i våra fem tidigare matcher.