New Jerseys Travis Zajac firar sitt mål mot Pittsburgh tillsammans med lagkamraten Miles Wood.

New Jersey har hittat formen

Två lag letade efter formen, en man hittade den definitivt. Travis Zajac stod för ett mål och tre assist när New Jersey bortabesegrade Pittsburgh med 6–3 i NHL-ishockeyn.

|

När NHL började om efter all star-helgen visade New Jersey att de utnyttjat sin spellediga vecka bäst. Första perioden var jämn, men bortalaget hade bäst chanser – och Travis Zajac.

Med sitt blott andra mål sedan mitten av december gjorde centern 1–0 med ett handledsskott från tekningscirkeln.

2–0 kom innan periodpausen. När Pittsburghs Jevgenij Malkin under ett numerärt överläge slarvade i egen zon fick Brian Boyle till slut pucken metern framför mål och 3–0 var ett faktum.

Pittsburgh reducerade efter ett snyggt klapp-klapp-spel där Marcus Pettersson passade Derick Brassard som pricksköt 1–3. Men efter det kunde Pittsburgh aldrig hota bortalaget. När all star-spelaren Kyle Palmieri på pass från Zajac och Marcus Johansson satte 5–1 var matchen avgjord.

Pittsburgh har nu inte vunnit en match på ordinarie tid på tre veckor.

Målvakten Carter Hart blev Philadelphias matchhjälte när laget besegrade Ottawa med 3–1. Hart stod för 31 räddningar i lagets fjärde raka seger.