Neymar målskytt i VM-genrepet

Neymar gjorde sin första match från start för det brasilianska landslaget efter fotoperationen för tre månader sedan i VM-genrepet mot Österrike. Och vilken återkomst. 26-åringen bjöd på en riktig delikatess när Brasilien besegrade Österrike med klara 3–0.

|

Neymars mål kom i den 63:e minuten. Han tog emot bollen i straffområdet, väntade ut försvararen Aleksandar Dragovic till dess att denna ramlade och avslutade med att rulla bollen mellan benen på den österrikiske målvakten Heinz Lindner, ett klassmål från Neymar som för tre månader sedan genomgick en fotoperation.

Målet var hans 55:e i den brasilianska landslagströjan, vilket gör att han tangerade Romario på listan över alla tiders bästa målskyttar i Brasilien. Endast Pele och Ronaldo har nu gjort fler mål för Brasilien än Neymar.

Neymar fick börja på bänken mot Kroatien för en vecka sedan i Liverpool. Då kom han in och gjorde mål i matchen som slutade 2–0. I VM-genrepet fick han 83 minuters speltid innan han ersattes av Fernandinho. Men han hann klart bevisa att han är redo för VM-spel.

Gabriel Jesus och Philippe Coutinho gjorde Brasiliens övriga mål. Brasilien inleder VM mot Schweiz nästa söndag, den 17 juni.