Neymar skickade ut Mexiko ur VM

Förbannelsen fortsätter för Mexiko. För sjunde världsmästerskapet i rad åker man ut i åttondelsfinalen. Brasilien pallade för favorittrycket och vann med 2–0 efter ett mål av Neymar.

|

1994, 1998, 2002, 2006, 2010, 2014 och nu alltså 2018. Det vill sig inte för det notoriskt duktiga VM-gruppspelslaget Mexiko när det vankas åttondel.

Återigen åkte man ut i första utslagsrundan i ett VM. Nu var det Brasilien som stoppade Mexiko.

- Att hålla jämna steg med Brasilien visar att Mexiko är ett bra lag. Vi hade inte riktigt skärpan framför mål som de hade, säger Mexikos förbundskapten Juan Carlos Osorio enligt Fifa.

Pigg Ochoa

Mexiko bommade förstaplatsen i gruppspelet efter förlust med 0–3 i den avslutande matchen mot Sverige.

Då åkte man följaktligen också på ett på papperet svårare motstånd i åttondelen sedan Brasilien vunnit sin grupp före Schweiz.

Men det var absolut ingen större nivåskillnad på lagen under den första halvleken. Mexiko stod upp bra och det var överlag en ganska jämn första halvlek, men där brasilianerna skapade mer i chansväg.

Mexiko kan tacka för att Guillermo Ochoa var vaken i kassen.

Bästa läget hade Brasiliens Neymar när han slet sig fram i mexikanskt straffområde men Ochoa stoppade 26-åringens avslut.

Neymars revansch

Men Neymar skulle få revansch på den mexikanske målvakten tidigt i den andra halvleken.

Han flög fram och stötte in ledningsmålet till Brasilien. Willian stod för det fina förarbetet när han susade fram och skickade iväg ett skott som Neymar uppfattade och var påpassligt framme på och petade in till 1–0 för Brasilien.

- Han är en grym målvakt. Alla känner till hans kvalitéer. Men jag ger inte upp, säger Neymar enligt Fifa.

Sedan hade också Paulinho ett fint skott, problemet var bara att Ochoa stod i rätt hörn och kunde stöta bort med en reptilsnabb räddning.

Men han skulle få se ytterligare en boll smita förbi sig.

I slutskedet av matchen försökte Neymar trä in bollen vid den bortre stolpen, Ochoa fick en fot på den, men returen snappade Roberto Firmino upp och skickade ut Mexiko ur VM och Brasilien vidare i mästerskapet.

- I dag visade vi att vi har lärt oss att jobba hårt. Vi var tvungna att slita. Det var en svår match, vi visste att vi ställdes mot en tuff motståndare, men vi fick visa vilken kvalitet vi besitter, säger Neymar.

Tyskland, Spanien och Portugal. Flera tunga nationer har fallit i mästerskapet, men storfavoriten Brasilien består och kan gå för guldet. Nu väntar Belgien i kvartsfinalen.