Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Nilsson på en prispall. En vanlig syn i Seefeld under VM. Arkivbild.

Nilsson efter VM: "Så imponerad av mig själv"

Nu åker Stina Nilsson hem från skid-VM i Seefeld med två guldmedaljer och ett silver runt halsen. Det är mer än hon kunde drömma om.

För fem veckor sedan trodde hon och alla andra att VM-drömmen brast. På något sätt lyckades Stina Nilsson ändå rehaba sitt skadade lår tillräckligt snabbt för att vara med i Seefeld, men inte ens hon hade kunnat hoppas på den succé som följde.

Nilsson ska inte tävla mer i VM men åker hem till Östersund med två guld (sprintstafett och stafett) och ett silver (sprint) i bagaget.

- Det blev ett fantastiskt VM, det är sjukt. Jag känner en sådan enorm stolthet i det här, jag är så imponerad av mig själv och det serviceteam som jag har haft runt mig, säger Stina Nilsson.

25-åringen säger att folk inte riktigt kan förstå hur långt borta en VM-start kändes i början. Men hon vill inte gå in på alla detaljer än.

- Men det kommer, det kommer. Jag vill åka klart hela säsongen först.

Hon tar mig med sig några av karriärens bästa minnen från Österrike. Ett av de starkaste: när hon i stafetten spurtade ned vinterns stora gigant, Norges Therese Johaug, i kampen om guldet.

- Det är också helt sjukt, det är en prestation som jag är så otroligt stolt över. Jag visste att hon skulle komma ikapp, och då skulle jag bara vara beredd på att gå med. Och om man har gått solo i en VM-stafett i fyra kilometer, och någon kommer ikapp, då är det fan segra eller dö som gäller.

Nu väntar en träningsvecka hemma i Östersund och därefter en helg hos nära och kära i Malung. Nästa planerade tävling är världscupsprinten i norska Drammen den 12 mars.

- Jag har fortfarande många lopp kvar som jag vill åka fort på.