Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Situationen där Stina Nilsson skadar låret. Hon fäller sig i målgången i duellen mot Maiken Caspersen Falla.

Nilsson lårskadad – VM i fara?

Stina Nilsson strök sig från sprintfinalen i Otepää med en lårskada. Det är oklart hur allvarlig skadan är – och om VM är i fara.

Det var oroande scener som utspelades i estländska Otepää med en månad kvar till skid-VM.

Stina Nilsson slutade tvåa i semifinalen efter en målfotoduell mot norskan Maiken Caspersen Falla och Jonna Sundling. Nilsson fällde ut kroppen i målgången, men det räckte inte för att ta Falla.

Direkt efter målgång tog sig Nilsson åt låret. Sedan haltade hon, stödd av två stavar, ut från skidstation och in i sjukvårdstältet.

"Misstänkt mjukdelsskada"

Kort senare kom beskedet att den svenska dominanten, som hade fyra raka vinster i sprintvärldscupen inför tävlingen i Otepää, strukit sig från finalen.

- Hon fick lite känning i insidan av låret när hon fällde sig i målgången. En misstänkt mjukdelsskada. Hon hade ont, säger fysioterapeuten Marcus Bystedt till SVT och berättar om behandlingen:

- Vi kör akut. Tryck och kyla.

- Det är klart att man blev orolig. Det blev Stina också.

Ville köra finalen

Bystedt kunde inte säga hur allvarlig skadan är eller hur länge Stina Nilsson blir borta.

- Det är så svårt att säga nu. Vi får se hur det utvecklas närmaste dagarna.

Enligt Marcus Bystedt ville Nilsson köra finalen.

- Men vi ska inte chansa.

Några timmar senare träffade SVT Nilsson utanför landslagshotellet i Otepää. Då avböjde hon intervjuer och grät, skriver SVT.

Norsk seger

Maiken Caspersen Falla vann finalen före ryskan Natalja Neprajeva och tog sin första världscupseger för säsongen.

Maja Dahlqvists fina form håller i sig. Falun Borlänge-åkaren följde upp andraplatsen i Dresden förra veckan med att sluta trea – hennes fjärde pallplats för säsongen.

Jonna Sundling startade finalen bra, men föll och slutade fyra.

Hanna Falk hade behövt ett bra resultat för att stärka sina VM-chanser. Men Falk misslyckades på nytt och slogs ut i kvartsfinalen där hon såg ut att ge upp.

- Jag kom fel i kurva och..., äh det var inte bra. Jag vet inte riktigt vad det är för fel. Jag kan inte åka som jag vill, sade Falk till SVT.