Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf.

Nilsson Lindelöf troligen tillbaka mot Ryssland

Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf tränade och ser ut att vara aktuell för avgörandet mot Ryssland. Men förbundskaptenen Janne Andersson tar inte ut något i förskott.

Nilsson Lindelöf, för en vecka sedan vinnare av Guldbollen, mådde inte riktigt bra och spelade bara första halvlek i bortamötet med Turkiet.

- Som med alla människor kan fotbollspelare också känna sig hängiga ibland, påpekar Andersson på frågan om "VNL:s" dagsaktuella hälsotillstånd.

Helgens illamående var inte värre än att mittbacken var tillbaka i träning under måndagseftermiddagen och förbundskapten Andersson har goda förhoppningar om att Nilsson Lindelöf ska vara aktuell för spel från start mot Ryssland på Friends arena.

- "Vigge" genomförde hela träningen, men sedan får vi medicinskt utvärdera under morgondagen (tisdagen), säger Andersson.

Inte aktuellt kalla in mittback

- Jag tror nog att han blir frisk. Skulle något hända går Filip (Helander) in och spelar mittback. Vi har dessutom andra spelare som kan spela mittback och som har tränat på det i veckan. Det har inte varit aktuellt att ta in någon annan mittback, säger förbundskaptenen.

Just Helanders starka insats i den andra halvleken i Konya gladde förbundskaptenen. Han såg det också som kvittens på hur viktiga träningslandskamperna mot Österrike och Slovakien tidigare i höst var för att förbereda spelare inför oväntade inhopp

- Vi valde att matcha runt i de matcherna och vi fick ingen seger, men vi fick väldig nödvändig erfarenhet på de spelare som inte spelar så mycket annars. Ett tydligt kvitto på det är Filip Helander som gör en fantastiskt bra andra halvlek, säger Andersson.

Satsar på samma elva?

Med 1–0-segern mot Turkiet i Konya säkrade Sverige minst en andraplats i gruppspelet. Trepoängaren innebär dessutom att landslaget har möjlighet att gå om ledande Ryssland i tabellen, men då krävs det tre nya poäng på tisdagskvällen.

Inbördes möten gäller och efter 0–0 i bortamatchen i Kaliningrad i oktober räcker det med svensk uddamålsseger för att kvala in till A-divisionen.

- Vi möter ett starkt lag, som precis som vi själva gick till kvartsfinal i VM. De har fysiska spelare, och vi får var beredda på att gå in och ta fajten, säger Andersson.

Om han satsar på samma startelva som mot Turkiet i lördags återstår att se. Den nya given med Martin Olsson som vänsterbreddare på mittfältet, Jakob Johansson som central mittfältare och Viktor Claesson i anfallet slog väl ut.

Trolig svensk startelva: Robin Olsen – Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Martin Olsson – Marcus Berg, Viktor Claesson.

Matchen spelas med stängt tak efter en överenskommelse mellan lagen, domarna och Uefa.