Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anders Nilsson på dagens matchvärmning.

Nilsson redo för VM-finalen

Anders Nilsson var en av tolv spelare som fanns med på Tre Kronors matchvärmning vid lunchtid. Den blågule målvaktsfantomen ser därmed ut att vara redo för kvällens VM-final mot Schweiz.

Nilsson gjorde inga intervjuer i den mixade zonen, där spelare och journalister möts, efter sin heroiska insats i semifinalsegern, 6–0, mot USA i går där han räddade 41 skott och höll sin tredje nolla i VM-turneringen.

Det kortfattade beskedet från landslagsledningen efter matchen var att Vancouvermålvakten behövde få behandling.

- Han behövde få vätska snabbt. Det är så varmt här inne i arenan och han tappar sju-åtta liter vätska på en match, förklarade Tre Kronors lagläkare Björn Waldebäck i samband med matchvärmningen.

Den 197 centimeter långe och 104 kilo tunge målvakten såg ut att ha återhämtat sig bra från gårdagens urladdning.

- Han såg bra ut tycker jag, som han brukar göra, sade assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Nio utespelare och alla tre målvakter deltog på is på den frivilliga matchvärmningen. Alla spelare är tillgängliga, förutom den sedan tidigare skadade duon, backen Erik Gustafsson och forwarden Elias Pettersson. De har opererats för sina tumfrakturer och finns på plats i Köpenhamn för att följa finalen från läktarplats.

I fjolårets VM i Köln var det dramatik kring målvaktsstjärnan Henrik Lundqvist inför VM-finalen. Han plockades direkt av isen efter VM-semifinalen med knäsmärtor och efter ett intensivt arbete från det medicinska teamet kunde till slut Lundqvist spela i finalen mot Kanada.

Där blev han stor guldhjälte och berättade efteråt att han tvingats ta en smärtstillande spruta för att kunna genomföra matchen.