Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nilsson tog chansen mellan stolparna

I kampen om gruppsegern satsade förbundskaptenen Rickard Grönborg på Anders Nilsson mellan stolparna. Vancouvermålvakten svarade med att endast släppa in ett mål mot Ryssland.

Inför gruppfinalen mot Ryssland hade Anders Nilsson, Vancouver, och Magnus Hellberg, Kunlun Red Star, delat på VM-jobbet för Tre Kronor. Nu föll valet på Nilsson, som fick beskedet dagen innan mötet i Royal arena i Köpenhamn.

- Jag var väl inställd på att spela – jag förberedde mig som att jag skulle spela. Sedan visste jag att Magnus har spelat fantastiskt bra också. Klart att jag tyckte att det var roligt när jag fick beskedet, säger Anders Nilsson.

"Alla vill spela"

Nilsson räddade 30 av ryssarnas 31 skott när gruppsegern bärgades och det blev klart att Tre Kronor får möta Lettland, fyra i grupp B, i kvartsfinalen i Köpenhamn på torsdag. Någon känsla om han numera är förstavalet har dock inte Nilsson.

- Ingen aning. Vi får se vad Grönborg och company tänker i morgon, säger han och fortsätter:

- Alla vill spela så mycket som möjligt – ju tuffare motstånd, desto roligare är det att spela. Du får lite extra adrenalin i kroppen och det är klart att det blir kul att spela sådana här matcher.

Han gillade karaktären på gruppfinalen med två lag som skapade många chanser.

- Det är två bra lag som möts där ute med många individuellt skickliga spelare som kan skapa chanser.

TT: Du gjorde en svettig räddning i mitten av tredje perioden när Alexander Barabanov kom fri?

- Det är väl ett gyllene exempel på hur individuellt skickliga de är. Han är väl en mot två, men han lyckas komma igenom ändå. En bra individuell prestation, men jag får stöten på pucken och den går över mål. Klart att det var skönt.

"Alla chanser att vinna"

Starten var dock tung med 0–1 i numerärt underläge efter att Kirill Kaprizov hittat nätet bakom Nilsson.

- Även fast de får ett tidigt mål i matchen får vi inte panik utan vi fortsätter att spela vårt spel. Jag tycker att i fem mot fem är vi det bättre laget där ute, säger Vancouvermålvakten.

TT: Vad blir extra viktigt mot Lettland i kvartsfinalen?

- Att vi spelar vårt spel och gör det jobbet vi ska göra. Det är kanske lite klyschigt, men spelar vi hundra procent som vi ska göra har vi alla chanser att vinna, säger Anders Nilsson.