Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Stina Nilsson under sprinttävlingen i Otepää där 25-åringen ådrog sig en muskelbristning i ena lårets baksida. Arkivbild.

Nilssons glädjebesked – redo för VM-start

Stina Nilsson är redo för start i torsdagens sprinttävling i skid-VM. Enligt landslagets läkare är Nilsson smärtfri efter skadan hon ådrog sig i januari.

På onsdag inleds skid-VM i Seefeld men huruvida ett av Sveriges medaljhopp, Stina Nilsson, kan delta har de senaste veckorna varit oklart. I januari drabbades Stina Nilsson av en muskelbristning i ena lårets baksida i samband med världscupsprinten i estländska Otepää.

De första rapporterna talade om en skada så allvarlig att Nilsson troligtvis skulle missa mästerskapet. Men senare rapporter var desto hoppfullare, även om ett VM-deltagande alltjämt inte var helt definitivt. Nu, tre dagar innan torsdagens sprint, menar landslagets läkare Magnus Oscarsson att Nilsson har tränat maximalt utan att känna av någon smärta.

- Hon har belastat så hårt som man kan göra på skidor i träning. Vi har inte definierat det som ett test. Men ett steg i progressionen, säger han till Aftonbladet.

Magnus Oscarsson säger att Stina Nilsson inte heller fått några bakslag efter träningspasset. Även landslagschefen Rikard Grip var under dagen inställd på att Stina Nilsson kommer att starta enligt Expressen.

- Det ser onekligen bra ut och just nu finns det inget som säger att hon inte kommer till start på torsdag. Men vi ska vara ödmjuka för det är en skör tråd vi balanserar på, säger han till tidningen.

Stina Nilsson var i strålande form innan januariskadan och hade fyra raka segrar i världscupen.