Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Nio debutanter i VM-truppen

En liten generationsväxling och nio debutanter i truppen. Ändå siktar det svenska innebandylandslaget på sjätte raka VM-guldet.

Det skulle vara en superskräll om det inte blir en final mellan Sverige och Finland i Bratislava den 9 december. Men den här gången tänker inte Sverige göra det lika dramatiskt som för två år sedan då guldet säkrades först efter straffläggning.

- Jag tror att det blir en helt annan matchbild, jag hoppas att vi kan gå ut och göra det lika bra som vi gjort den senaste tiden mot Finland, och inte ge dem så mycket luft, säger Stålhult.

2015 var hon VM-debutant, nu är hon en av landslagets främsta målskyttar. I söndags gjorde hon tre mål när Sverige slog Finland i finalen i Euro Floorball Tour med 7–4.

- Det var verkligen kul att göra tre mål på Finland. Jag har tampats med skador under försäsongen, men nu känner jag mig pigg och stark, säger hon.

"Jättefin grupp"

Truppen innehåller nio VM-debutanter och har en snittålder på 24,35 år.

- Det känns inte som nio VM-debutanter, många av dem har varit med på flera andra landslagsläger och vi har fått ihop en jättefin grupp, säger Stålhult.

Förbundskaptenen Andreas Lundmark säger vid den tv-sända presskonferensen att han inte är orolig för VM-debutanterna, att de flesta har ganska bra med erfarenhet av landslagsspel. Den som varit med kortast tid i landslaget är Alice Granstedt som bara spelat fem landskamper.

- Vi har haft ögonen på henne i flera år, men hon har haft otur med skador, säger Lundmark.

Fått ihop delarna

VM-truppen ska ladda inför mästerskapet, som startar den 1 december, med ett läger på Fuerteventura.

- Då ska bli slipa på detaljerna, även om vi redan nu känner en stor trygghet i vårt spel, säger Stålhult.

TT: Är ni ett bättre lag i år än 2015?

- Det är jättesvårt att svara på eftersom det skett en generationsväxling. Men vi påbörjade ett spel i förra VM som känns ännu starkare nu, grunden känns starkare. Vi har kanske inte bättre spelare, men vi har jobbat längre på att få ihop olika delar.