Cam Ward och de andra målvakterna hade det kämpigt i Chicago.

Nio mål i första när Nilssons Ottawa föll

|

Varken Anders Nilsson i Ottawa-kassen eller någon av de andra målvakterna hade en vidare bra dag när hemmalaget Chicago besegrade kanadensarna med 8–7 i NHL-hockeyn.

Målregnet började direkt – nio mål i första gör det till den 12:e målrikaste perioden i NHL:s historia.

Följdriktigt byttes både Ottawas Nilsson och Chicagos målvakt Collin Delia, som hann släppa in fyra respektive tre mål, ut innan perioden var över.

Cam Ward i Chicago-målet och Craig Anderson för Ottawa såg sedan till att målregnet avtog något, men släppte alltså ändå in fyra mål var. Ett av dem sattes av Gustav Forsling i mitten av andra perioden, ett mål som innebar att Chicago gick upp i tvåmålsledning, 7–5.

Magnus Pääjärvi fick sedan en assist när Ottawa i tredje reducerade till matchens slutresultat 8–7.