Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Samuel Nnamani firade 1–1-målet med en målgest i hemmamatchen mot Örebro på Tunavallen.

Nnamani räddade AFC:s mäktiga svit

AFC Eskilstuna har inte förlorat en hemmamatch i seriespel på ett och ett halvt år. I det allsvenska mötet med Örebro var sviten hotad – men Samuel Nnamani räddade en poäng i 1–1-matchen.

AFC Eskilstuna spelade 15 matcher utan att förlora på Tunavallen i superettan förra året. Den sviten fortsätter även i allsvenskan. Efter 3–1 hemma mot Göteborg i premiären blev det 1–1 mot Örebro under fredagskvällen.

Tabelljumbon Örebro, som ännu inte vunnit någon match i de tre första omgångarna, inledde bäst sedan nykomlingen AFC åkt på två tidiga skador. Men det första målet föll inte förrän i den andra halvleken.

ÖSK:s nyförvärv Carlos Strandberg, inlånad från Malmö FF, satte sitt första mål för klubben i den 66:e matchminuten.

- Alla mål är sköna att göra, men vi hade velat vinna, säger Carlos Strandberg till C More.

Tabellfyran AFC, som i seriespel inte förlorat på hemmaplan sedan 1–3-förlusten mot Sirius i allsvenskan i november 2017, inledde jakten på kvittering. Och den kom.

Formstarka MFF-lånet Adin Nalic slog ett precist inlägg som Samuel Nnamani nickade in i 79:e minuten – nigerianens första allsvenska mål.

- Jag tycker det är ett bra resultat vi tar med oss. Vi möter ett väldigt bra lag. De gör det svårt för oss. Vi fallerade lite emellanåt, men jag tycker vi gör det bra, säger Adin Nalic till C More.