Norén vann när Kinhult tappade

Unge Marcus Kinhult höll inte för pressen. Istället klev en annan svensk, Alex Norén, upp i topp och vann Europatourtävlingen i Paris.

ANNONS
|

Stora skrällen Marcus Kinhult, 21, gick ut i ledning på Europatourtävlingen i Paris när det skulle avgöras. Men den unge svensken höll inte hela vägen och föll till en femteplats efter bland annat en trippelbogey och en dubbelbogey på sin avslutande 76-runda, fem slag över par.

Bytte plats med Kinhult

Där bakom gjorde en annan svensk en fantastisk avslutning och för Alex Norén bar det hela vägen till seger. Han stod för en 67-runda, fyra slag under par, och vann French Open på totalt sju slag under par.

Norén hade det riktigt tungt under tävlingens två första rundor och gick inför sista rundan ut hela sju slag bakom ledande Kinhult på en delad sjundeplats.

ANNONS

Men på den svårspelade banan Le Golf National visade Norén klassen och vann till slut med ett slags marginal före trion Chris Wood, Russel Knox och Julian Suri.

- Det är en svår bana och de två första dagarna var verkligen tuffa för mig. Jag spelade mycket bättre i helgen och satsade på att nå särspel nu i slutet, säger Norén i segerintervjun.

Två birdies i slutet

Norén fixade vinsten i slutet tack vare birdies på både det 16:e och 17:e hålet.

- Det var en fantastiskt skön birdie på det 17:e hålet, det är något man alltid vill ha i slutet när det verkligen gäller, säger han.

Segern i tävlingen – den tionde för svensken på Europatouren – ger Norén 10,8 miljoner i prispengar.

Alexander Björk gjorde också en fin tävling och slutade på en delad åttondeplats, totalt fyra slag under par. Henric Sturehed, blott fjärde bäste svensk, slutade delad tolva, tre slag under par.

ANNONS
TT
ANNONS