Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anna Nordqvist får inte spela vidare i British Open. Arkivbild.

Nordqvist orkade inte prata efter kvalmissen

Att missa kvalgränsen i en majortävling i golf gör ont. Har man vunnit två gånger kanske det svider lite extra.

Fredagar är de spruckna drömmarnas tid i golfvärlden.

För halva startfältet i British Open är det färdigspelat – och att det känns är den dubbla majorsegraren Anna Nordqvist ett exempel på.

Efter fyra över par på den andra rundan och samma totalresultat, tre över kvalgränsen, orkade hon inte prata om eländet. Blicken var tom där hon stod lutad mot ett staket i området för närspelsträning.

Från skit till skit

Åtskilligt närmare att ta sig vidare var Jenny Haglund, som tack vare fyra birdie-hål var tre under par med fem hål kvar. Då mer eller mindre kollapsade hon.

Avslutningen bogey-bogey-par-dubbelbogey-bogey gav ett slag för mycket, två över par totalt.

- Det är klart att det suger. Jag tar något dåligt beslut och sen hamnar jag i skiten och så hamnar jag i skiten därifrån. Det var väl inte meningen så det är bara att gå vidare, sade den förvånansvärt samlade 25-åringen efteråt.

Även Caroline Hedwall hade chansen men så glömde hon att titta efter var bollen hamnade efter andraslaget på det 17:e hålet.

- Jag trodde att den låg vid bunkrarna men det gjorde den inte. Ingen i publiken hade sett något heller. Det är klart att det är surt att tappa bort en boll, säger hon.

Dålig utdelning

Av de tio svenskarna som inledde British Open var sju på rätt sida kvalstrecket efter första dagen. Bara två, Madelene Sagström och Pernilla Lindberg, får spela i helgen.

Vid sidan av Nordqvist, Haglund och Hedwall (+3) föll även Camilla Lennarth (+3) och Julia Engström (+3) ifrån. Amatörerna Linn Grant och Frida Kinhult slutade båda på +6 och Lynn Carlsson på +11.

- Med tio svenskor på plats är det en besvikelse att inte få med fler än två till helgen. Samtidigt ska det bli kul att se de två som är kvar fajtas uppe i toppen, säger landslagscoachen Patrik Jonsson.